Wat kun je verwachten bij een Libanees Restaurant? - Restaurant Levantine

Wat kun je verwachten bij een Libanees Restaurant?

Levantine
Levantine, waar komt deze naam vandaan?
28 september 2018
Oosterse Spare Ribs
Oosterse spareribs? Wat zijn de verschillen
26 oktober 2018
Toon alles
Libanees restaurant

Wat kun je verwachten bij een Libanees Restaurant?

Wanneer je uit eten gaat, heb je vaak bepaalde verwachtingen. Is het niet van je gezelschap waar je mee hebt afgesproken dan is het wel van de aankleding, omdat je bijvoorbeeld een bepaalde recensie hebt gelezen. En is het niet van de aankleding dan is het wel van de keuken, want je hebt er een bepaald beeld bij af het doet je denken aan die heerlijke vakantie of een ander bijzonder moment.

Wat kun je verwachten bij een Libanees restaurant?

Bovenstaand geldt ook voor bepaalde thema’s of een restaurant wat kookt naar de maatstaven van een bepaald land. De verwachting kan daardoor heel hoog liggen, bijvoorbeeld als je zelf van Turkse komaf bent en je gaat eten bij een restaurant met Turkse keuken. Veel gerechten ken je al en vaak ben je het ook gewend om het op een bepaalde manier te eten. Wanneer het in het restaurant net even iets anders wordt bereidt, kan het voor jou al tegenvallen terwijl iemand die het gerecht niet kent het heerlijk kan vinden! Hetzelfde geldt wanneer je gaat eten bij een Libanees restaurant. Wat kun je dan verwachten zonder dat je de lat heel hoog legt? Wat je kan verwachten zijn heel veel gerechten waarbij kruiden een belangrijke rol spelen. Alles wordt heerlijk op smaak gebracht met vaak meerdere kruiden uit het land van herkomst. Een combinatie van vlees en groente van de grill of uit de oven bereidt. Vaak zie je ook heel veel kleine gerechten van hummus met yoghurt tot aan kleine vlees of groente gerechten. Dit alles gaat dan gepaard met vers gebakken brood. Dit wordt ook wel Mezze genoemd, een soort van Spaanse Tapas maar dan op de Midden Oosten manier.

Wat mag je verwachten bij een Libanees restaurant?

Misschien kun je jezelf beter afvragen in plaats van wat kan ik verwachten, wat mag ik verwachten. Ook hier geldt dat je vooral de lat niet meters hoog moet leggen, je kan tenslotte maar beter met iets minder verwachtingen ergens naar binnen stappen en een geweldige avond hebben dan enorm hoge verwachtingen hebben en vervolgens lichtelijk teleurgesteld naar huis gaan. Wat je mag verwachten als je gaat eten in een Libanees restaurant? Een gezellige oosterse sfeer, een fijne gastheer of gastvrouw die verstand heeft van haar werk maar vooral er heel veel plezier in heeft. Bediening die de gast graag een fijne avond wil geven en een keuken waar heerlijk geurende en goed uitziende gerechten uit vandaan komen. Een mix van traditionele gerechten en gerechten die een twist van nu hebben meegekregen. Gerechten van vlees en verschillende groenten. Heel veel kleine gerechten waar je samen met je gezelschap van kan proeven maar wat je vooral mag verwachten? Een gezellige avond met je gezelschap waarbij jullie heerlijk eten en een avond hebben om op terug te kijken!

Wil jij nu ook samen met je gasten zo’n avond? Reserveer dan nu;-)

Translate »