Utrecht gaat de strijd met overgewicht aan; gezonde snacks in opmars!

Utrecht gaat de strijd met overgewicht aan; gezonde snacks in opmars!

utrecht van het gas af
Woonlastenvrije transitie; Utrecht van het gas af
4 oktober 2021
kerst in utrecht
Kerst in Utrecht vier je ook gewoon met Levantine
6 december 2021
Toon alles
strijd met overgewicht

De strijd met overgewicht; gezonde snacks naast de vette hap in Utrecht!

Als het aan Eelco Eerenberg van de D66 ligt, komen er aanzienlijk meer gezonde fastfoodzaken in Utrecht. De vette hap wordt niet verboden. Patat en kroketten verdwijnen natuurlijk niet uit het straatbeeld. Maar naast de vette happen op elke hoek, moeten er meer eetgelegenheden komen die een gezonde hap aanbieden. Dit heeft alles te maken met de strijd met overgewicht, waarmee gezondheidsproblemen voorkomen moeten worden. Het probleem van overgewicht blijft namelijk gestaag toenemen. Daar moet een einde aan komen in Utrecht, aldus de Utrechtse wethouder.

Geen verbod, wel een breder aanbod met meer gezond voedsel

Er zijn voorstellen geweest om ongezond voedsel te verbieden, of minder aantrekkelijk te maken. Erg populair was dat niet. Het is immers beter wanneer elke inwoner van Utrecht gewoon zelf kan bepalen wat er gegeten wordt. Daarom is de oplossing het aanbieden van een breder aanbod, waarbij gezond voedsel tegengas kan geven aan de ongezonde keuzes. Zeker wanneer het gaat om fastfood. Kan er gekozen worden voor een snelle, gezonde hap? Dan kan het ongezonde eten eindelijk eens links blijven liggen.

Utrecht gaat het voorstel van Amsterdam (het verbieden van fastfood bij scholen bijvoorbeeld) niet volgen. Er is besloten om de positieve insteek te hanteren. Concreet betekent dit dat gezond eten gestimuleerd wordt, om zo ongezond fastfood een minder groot aandeel te geven. In de City Deal staat onder andere dat het dieet van de Utrechter in 2030 minstens voor 50% uit plantaardig voedsel moet bestaan. Wie nu op de markt in Utrecht kijkt, kan zo zijn twijfels hebben bij die doelstelling.

Waarom is dit zo belangrijk?

De strijd met overgewicht is belangrijk omdat overgewicht een serieus probleem is dat aangepakt moet worden. Dat begint niet alleen met voorlichting. Het begint ook met het aanbieden van genoeg gezonde alternatieven in de stad Utrecht, waar te makkelijk gekozen kan worden voor ongezond fastfood. Het idee is om ook gezond eten aan te bieden in fastfoodketens, zodat mensen daadwerkelijk de keuze krijgen en de overstap zelf kunnen maken.

Gezond eten zorgt ervoor dat je je beter voelt, beter presteert en beter in je vel komt te zitten. Kijk je op de menukaart van Levantine, dan zie je overigens nu al meer dan genoeg gezonde gerechten staan. Onze inspiratie en gerechten uit het Midden-Oosten staan bekend om verse ingrediënten, goede bereidingswijzen en uiteraard aandacht voor producten die in het seizoen zijn.

Wil je meer weten over gezonde menuopties die we bieden? Vraag dan ons personeel naar de mogelijkheden zodat we je altijd gewoon op maat kunnen helpen. Gezond eten is bij Levantine vanzelfsprekend!

Translate »