Seizoensgebonden gerechten in Utrecht; dát proef je!

Seizoensgebonden gerechten in Utrecht; dát proef je!

gezond en bewust eten
Gezond en bewust eten; helpt de digitale wereld ons met gezondere keuzes?
2 augustus 2021
utrecht van het gas af
Woonlastenvrije transitie; Utrecht van het gas af
4 oktober 2021
Toon alles
casserole dish

Seizoensgebonden eten in Utrecht; proef het verschil

Seizoensgebonden gerechten op tafel; niet alleen omdat het beter is, maar vooral omdat het ontzettend veel lekkerder is. Heb jij er weleens bij stilgestaan dat sommige ingrediënten op jouw bord helemaal niet geoogst kunnen worden in de periode waarin jij ze eet? Niets mis mee, maar het betekent wel dat deze ingrediënten bewerkt, verwerkt of ingevroren zijn geweest. En dat gaat altijd ten koste van de smaak.

Dat is de reden waarom de menukaart bij Levantine er regelmatig anders uitziet. Onze koks gebruiken namelijk het liefst de ingrediënten die op dat moment ook daadwerkelijk in het seizoen zijn. Een gedeelte van het menu blijft nagenoeg altijd gelijk, en de rest wordt bepaald door wat we vers van het land kunnen krijgen!

Waarom seizoensgebonden gerechten?

Wanneer het gaat om het maken van lekker eten, dan hebben we eigenlijk tal van mogelijkheden. Alle opties beginnen echter met hetzelfde en dat zijn smakelijke ingrediënten, omdat zij altijd de basis vormen. Bij seizoensgebonden eten wordt daar altijd rekening mee gehouden. Zo weten we allemaal dat rucola vers van het land veel beter smaakt dan rucola die dagenlang in een gesloten verpakking heeft moeten zitten.

Ook zijn er tal van onderzoeken geweest naar hoe gezond het eten nou eigenlijk is. Daaruit bleek dat verse ingrediënten veel meer goede mineralen en vitaminen bevatten dan ingrediënten die langere tijd opgeslagen zijn geweest. Hier heeft de landbouw overigens een goede oplossing voor gevonden; direct invriezen na de oogst zorgt ervoor dat er meer gezonde elementen bewaard blijven. Een goed alternatief uiteraard, maar wij kiezen toch liever voor verse ingrediënten van het land wanneer dat mogelijk is.

Toch gaat er niets boven echt vers!

Seizoensgebonden gerechten smaken beter, zijn gezonder en zijn de logische keuze, zeker wanneer je naar de keuken van het Midden-Oosten kijkt. Wij zijn trots op onze seizoeningrediënten die méér smaak toevoegen en prima te combineren zijn, bijvoorbeeld met ons dry-aged meat. Ben je benieuwd naar wat er momenteel op de menukaart staat, dan kun je die gewoon nu al online bekijken. Wil je weten wat wij met seizoensgebonden eten kunnen doen en wil je direct een maaltijd boeken voor een hele groep, neem dan vooral eens contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen.

Translate »