Gezond en bewust eten; digitale oplossingen en corona

Gezond en bewust eten; helpt de digitale wereld ons met gezondere keuzes?

genieten in utrecht
Genieten van de zomer in Utrecht; da’s makkelijker dan je denkt!
3 juli 2021
casserole dish
Seizoensgebonden gerechten in Utrecht; dát proef je!
2 september 2021
Toon alles
gezond en bewust eten

Gezond en bewust eten; smartphone en slimmer zoeken

De consument heeft gedurende de coronacrisis steeds vaker bewuste keuzes gemaakt op het gebied van voeding. Daarbij hebben we veel te danken aan de digitale revolutie. Wil jij weten hoeveel suiker er in een donut zit, dan vraag je dat gewoon aan je smartphone of smarthome zodat je binnen enkele secondes antwoord hebt. Gezondere keuzes maken wordt daarnaast ook nog eens makkelijk met de oplossingen die geboden worden in de supermarkt en verschillende besteldiensten. Ook bij ons kun je uiteraard altijd terecht voor gezond eten.

Gaat deze trend doorzetten? Blijven we kiezen voor salades of zit het net iets anders?

Gesproken opdrachten versus zoekopdrachten via tekst

Er is een grappig verschil tussen zoeken met gesproken en geschreven opdrachten in Google, Siri en alle andere mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Gesproken opdrachten lijken aanzienlijk intuïtiever; daar kiezen we nog wel met regelmaat voor een ongezonde burger of een chocoladetaart. Typen we de zoekopdracht, dan blijkt dat we vaker voor gezond kiezen. Dus, wil jij gezonder eten, dan is het meer schrijven en minder praten.

Het verband tussen corona en gezonder eten is overigens bijzonder duidelijk. Wanneer het nieuws en de gespreksonderwerpen volstaan met ziektes en ziekenhuisopnames, kiezen we doorgaans sneller voor gezond eten omdat we gezondheid hoger op de planning hebben staan.

De kans is groot dat het gezonde eten de komende tijd gewoon nog hoog op de agenda blijft staan. De digitale oplossingen, de kennis van gezond eten en de voordelen van een goed dieet zorgen ervoor dat steeds meer mensen gezond en bewust gaan eten. Bewust eten is overigens minstens zo belangrijk voor de meeste mensen; we kiezen met zorg uit wat we eten, omdat we weten wat de voordelen zijn van bewuste keuzes.

Gezond en bewust eten; mogen we zondigen?

Gezond en bewust eten is belangrijk, maar het is lang niet altijd even aantrekkelijk. Regelmatig zondigen is echter geen goed idee, omdat het effect van gezond eten daarmee op losse schroeven komt te staan. Zorg er daarom voor dat je gezonde alternatieven hebt of een planning maakt om een vaste dag in de week te zondigen. Voor beide manieren kun je trouwens gewoon bij ons terecht. Wij hebben bijzonder veel lekkere en gezonde gerechten op ons menu staan; en ook voor een stapje buiten het gezonde dieet kun je gewoon bij ons aanschuiven zonder schuldgevoel.

Translate »