Halal restaurant in Utrecht: gerechten uit het Midden Oosten

Halal restaurant in Utrecht

Halal restaurant in UtrechtIn het centrum van Utrecht, vlakbij de binnenstad, bevindt zich restaurant Levantine. Hét halal restaurant in Utrecht. Een keuken waarbij het Midden Oosten centraal staat en waarbij alle vleesgerechten op een halal manier bereidt worden. Echter niet alleen de vleesgerechten worden op de juiste manier bereidt, ieder product wordt met zorg gekozen en krijgt de aandacht welke het verdiend.

Wat is een halal restaurant?

Niet voor iedereen is dit even duidelijk. De meeste mensen weten dat het inhoudt dat het vlees op een juiste manier, de islamitische manier, is geslacht. Maar is dit het of komt er nog veel meer bij kijken? Er komt meer bij kijken. Halal eten of halal leven is een islamitische zienswijze waarbij de overtuiging is dat halal goed is voor de mens, het dier, milieu en de maatschappij. De term halal is dus niet enkel gericht op voeding of vlees en heeft ook niet enkel te maken met hygiëne, echter dat laatste, hygiëne, is wel één van de voorwaarden van halal-waardigheid. Levantine houdt zich aan de ‘’regels’’ en is dan ook een halal restaurant in Utrecht.

Wat betekent precies de term ‘’halal’’

Halal betekent rein in het Arabisch. Het tegenovergestelde van halal is haram. Halal is een term waarmee wordt aangegeven wat toegestaan is. Haram staan voor onrein ofwel verboden. Het gaat hierbij niet alleen om voeding maar ook om het handelen als mens. Halal restaurant in Utrecht Levantine is een restaurant waarvan je zeker weet dat zij volgens de juiste ‘’termen’’ werken en waarbij je de zekerheid hebt dat de gerechten maar ook het handelen van het personeel met betrekking tot de producten op een correcte manier wordt uitgevoerd.

Halal vlees

In het geloof; de Islam, is het enkel toegestaan om vlees te eten van reine dieren. Deze dienen echter wel op islamitische wijze geslacht te worden waarbij 3 aspecten zeer belangrijk zijn.

Wat betreft het vlees, enkel specifieke dieren zijn toegestaan zoals bijvoorbeeld runderen, kalveren, schapen, geiten, pluimvee, ganzen en eenden. Het eten van varkensvlees is niet toegestaan, dit dier wordt niet gezien als rein en wordt dus niet gebruikt voor consumptie.
De gezondheid van het dier is erg belangrijk. Er wordt dus goed gekeken naar voeding, de ruimte die het dier heeft bij leven, hygiëne, gezondheid en welzijn.
Het dier wordt gezien als een gunst dat door Allah is geschapen. Daarom is het ook van belang dat het dier uit eerbied en dankbaarheid in de naam van Allah wordt geslacht. Dit laatste mag ook enkel gebeuren door een slager die het slagersvak bekwaam is en welke leeft als moslim en dus het Islamitische geloof aanhangt.

Halal restaurant in Utrecht; Levantine

Bij Levantine kun je terecht voor heerlijke gerechten uit de keuken van het Midden Oosten. Gerechten die vol van smaak zijn door de vele kruiden en gerechten met groente en vlees. Al het vlees wat bij Levantine wordt geserveerd is op de juiste manier bereidt waardoor Levantine een goede optie is wanneer je opzoek bent naar een halal restaurant in Utrecht. De uitgebreide kaart zorgt ervoor dat je ruime keuze hebt en dat je keer op keer verrast wordt door de vele smaakexplosies die de keuken van het Midden Oosten rijk is.

Wanneer je niet halal eet

Uiteraard is Levantine niet alleen toegankelijk voor mensen die enkel opzoek zijn naar een halal restaurant in Utrecht. Ook mensen die in het dagelijks leven niet halal eten maar wel heel graag willen genieten van de keuken van het Midden Oosten zijn van harte welkom! Een rijke keuze aan verschillende gerechten van vlees, groente en heerlijke kruiden komen uit de keuken van Levantine. En laten we vooral de heerlijke desserts niet vergeten! Ieder gerecht wordt gemaakt met passie en gevoel voor smaak. Ieder gerecht is dan ook uniek. Door de wisselende gerechten op de kaart is het iedere keer weer een verrassing wat je als gast kunt verwachten. Een heerlijke avond met familie, vrienden of zakenrelaties is in ieder geval gegarandeerd. Het personeel van Levantine maakt graag voor jou en je gezelschap ieder bezoek bijzonder en neemt dan ook graag de tijd voor de gasten.

Wel of niet halal

Iedereen kan roepen dat zijn of haar gerechten halal zijn. Naast dat je als klant er van uit mag gaan dat dit echt zo wanneer dit wordt aangegeven, kan het zijn dat je vragen hebt over producten of het bereiden van gerechten. Bij Levantine halal restaurant Utrecht mag en kan je deze vragen gewoon stellen. Het personeel is er voor de gast en wij willen er alles aan doen om uw avond of middag tot een speciale gelegenheid te maken. Heb je vragen of ben je ergens niet gerust over, stel deze dan gewoon. Bij Levantine beantwoorden wij je vragen graag!

Specifieke wensen bij halal restaurant in Utrecht

Naast dat Levantine een halal restaurant in Utrecht is willen wij er uiteraard ook voor al onze andere gasten zijn. Wil je bij ons reserveren maar heb jij of een van de andere binnen het gezelschap specifieke wensen of dieetvoorkeuren? Dan vinden wij het heel erg fijn om dit te weten. Bespreek dit van te voren met ons wanneer je een reservering plaatst zodat wij direct kunnen laten weten wat de mogelijkheden zijn bij ons. Bij Levantine houden wij graag rekening met onze gasten en willen wij kijken naar alle mogelijkheden die er zijn.

Wanneer je wel of niet halal eet, u bent van harte welkom bij Levantine halal restaurant in Utrecht. Samen met je gezelschap maken wij de lunch of diner tot een beleving welke u niet snel zal vergeten!

Translate »