Dry aged- een culinair hoogstandje in Utrecht - Restaurant Levantine

Dry aged

Dry aged vlees: volledig halal bij Levantine!

Dry aged vlees is natuurlijk een van onze grootste uitsmijters op ons menu. Een culinair hoogstandje, waarbij je zelf het stuk vlees van tevoren uit komt zoeken. Daarmee krijgt het nóg een extra dimensie! Wil je echt genieten van een heerlijke maaltijd en wil je weten wat je op je bord krijgt, dan kies je voor ons halal bereide dry aged vlees waarbij elke keer weer het water in je mond loopt. Maar wat is het nou eigenlijk en waarom is die smaak zo verrekte goed?

Wat is dry aged vlees precies?

Je kent ongetwijfeld het principe van iets laten rijpen. Zoals een iets te gele banaan of een harde kiwi uit de supermarkt. Dat fruit is nog net niet optimaal om te eten en daarom laten we het even liggen. Wist jij dat je exact hetzelfde met vlees kunt doen? Uiteraard bedoelen we niet dat je de gehaktballen een week op het aanrecht moet laten staan, want zó werkt het natuurlijk niet.

Dry aged vlees is vlees dat de tijd gekregen heeft om te rijpen. Meestal wordt er gekozen voor een periode van minstens drie weken, met 120 dagen als maximale tijd. Het vlees wordt in een speciale ruimte bewaard, waar de temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid op elk moment optimaal gehouden worden. Zo kunnen we altijd garanderen dat het dry aged vlees in perfecte staat op jouw bord belandt.

echt dry aged meat vind je gewoon in utrecht
Echt dry aged meat vind je gewoon in Utrecht

Waarom is de smaak van dit vlees zoveel beter?

Bij Levantine gebruiken we veel dry aged vlees omdat de smaak veel beter is. Hoe dat komt? Het vocht trekt uit het vlees, waardoor meer pure smaak overblijft. Ook wordt het spierweefsel afgebroken, waardoor het vlees veel malser is dan vers vlees dat je uit de supermarkt haalt. Uiteraard letten we tijdens de inkoop en de bereiding op de regels, zodat we het beste halalrestaurant van Utrecht blijven.

Is de bereidingswijze van dit vlees anders?

Onze topchefs weten precies hoe zij dit bijzondere vlees het beste kunnen bereiden. Want waar bij vers vlees de regels best buigzaam zijn, is het belangrijk dat er goed opgelet wordt tijdens de bereiding van dry aged meat. Het malsere vlees moet mals blijven en met minder vocht in het vlees zelf, zijn de juiste temperatuur en pan van levensbelang!

Wanneer kan ik dat heerlijke vlees komen proberen?

Je kunt vandaag al bij ons langskomen om een stuk vlees uit te zoeken. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit heerlijk smakelijke vlees op de juiste dag voor je bereid wordt, zodat je direct kunt genieten van een culinair hoogstandje door een optimale bereidingswijze. Heb jij al trek gekregen? Reserveer dan vandaag alvast en kom je eigen stuk(je) halal dry aged meat uitzoeken bij ons!

Translate »