Levantine, waar komt deze naam vandaan? - Restaurant Levantine

Levantine, waar komt deze naam vandaan?

Oosterse sferen
Oosterse sferen bij Levantine
14 september 2018
Libanees restaurant
Wat kun je verwachten bij een Libanees Restaurant?
12 oktober 2018
Toon alles
Levantine

Levantine, waar komt deze naam vandaan? Wanneer je ergens gaat eten is het altijd leuk als je de betekenis achter bepaalde dingen weet. Bijvoorbeeld wanneer een restaurant al 100 jaar in de familie is, dan kan dat er net voor zorgen dat je denkt: ‘’daar moeten wij ook een keer eten’’. Wellicht heb je dat gevoel ook bij Levantine. Het klinkt natuurlijk al een beetje Midden Oosten maar wat is nu eigenlijk de betekenis van dit restaurant. Laat je meenemen in het verhaal van Levantine…

Levantine , waar komt deze naam vandaan

Levant, of op zijn Arabisch Belad Al-Shaam, het Morgenland. Een naam welke een belofte inhoudt.
Levantine restaurant Utrecht heeft haar naam te danken aan het noordelijke deel van het Arabische Schiereiland. Levant is een streek op dit schiereiland, direct ten oosten van de Middellandse. Het woord Levant komt van het Latijnse woord ‘levare’ wat rijzen betekend. Dit is een aanduiding voor ‘het land waar de zon opkomt’ ook wel bekend onder de Arabische naam Mashriq. Levant is een kruispunt tussen drie continenten en vanouds ook een doorgangsgebied voor rondtrekkende nomaden en reizende handelaren.

Geschiedenisles

De Levant is de streek waar het emmertarwe van nature voorkwam (historisch gezien de belangrijkste tarwesoort), waarvan voor de landbouw geschikt zaad kon worden geselecteerd en meegenomen naar de wijdere omgeving. Dit leidde rond 7000 v.Chr. tot de neolithische revolutie. Bevolkingstoename zorgde ook voor de eerste kolonisatie van geschikte gebieden zoals het Oude Griekenland en de Balkan, waar tot dan alleen rondtrekkende jager-verzamelaars actief waren.

Terug naar Levantine

Bij Levantine wordt een stukje ‘’Morgenland’’ bij de gast gebracht. Door middel van de vele gerechten welke gebaseerd zijn op de mix van kruiden, tradities en ervaringen uit het Midden Oosten zorgt het personeel van Levantine dat jij en je gasten een ultieme avond hebben waar genieten en beleven voorop staan! Laat je meevoeren op een reis door verschillende culturen, tradities, smaken en geuren en beleef samen met je gezelschap een reis door het Midden Oosten!

Translate »