Oosterse spareribs? Wat zijn de verschillen - Restaurant Levantine

Oosterse spareribs? Wat zijn de verschillen

Libanees restaurant
Wat kun je verwachten bij een Libanees Restaurant?
12 oktober 2018
de Syrische keuken
4 wereldgerechten waarvan jij de oorsprong niet wist
9 november 2018
Toon alles
Oosterse Spare Ribs

Oosterse spareribs?

Voor veel mensen gaat er niks boven een heerlijk stukje vlees. Goed gekruid, de juiste marinade en op de juiste manier klaargemaakt. Spare Ribs is ook zo’n gerecht. Een echt gerecht voor vleesliefhebbers. De één vindt het heerlijk met een pittige marinade en de ander zweert bij een marinade waar een zoetje in zit. Vaak ziet u dan ook dat restaurants het geheim van de marinade als topsecret beschouwen. Want eenmaal goede Spare Ribs geproefd is de kans groot dat u er een klein beetje verslaafd aan raakt.

Oosterse Spare Ribs

Hetzelfde geldt voor Oosterse Spare Ribs. Deze worden gekruid of gemarineerd met meerdere kruiden. Spare Ribs bereidt op de Midden Oosten manier zijn eigenlijk wel altijd halal Spare Ribs. Deze ribbetjes zijn gemaakt van kalfsvlees en op islamitische wijze geslacht, waardoor ze als halal verkocht kunnen worden. Echter de manier van kruiden, en het feit dat het van kalfsvlees is, maakt het grootste verschil met ‘’gewone” Spare Ribs.

Kalfsvlees

Spare Ribs bereidt op de Midden Oosten manier zijn dus vaak van kalfsvlees gemaakt. Kalfsvlees is vlees van jonge runderen. Daardoor hebben ze een malse en zachte smaak. Kalfsribben zijn heerlijk voor op de bbq.

Rub en marinade

Wanneer u goed vlees gebruikt, in dit geval kalfsribben, dan heeft het in principe weinig nodig omdat de smaak op zichzelf al goed is. Maar wanneer u gaat genieten van Spare Ribs, dan is niks zo lekker dan ze goed in te smeren met een rub en/of een lekkere marinade. Het verschil tussen een rub en marinade? Een rub is een perfecte mix tussen kruiden en specerijen en is een droge mix. Het voordeel hiervan is dat de kruiden gelijkmatiger verdeeld kunnen worden en een snellere werking hebben dan een marinade. Een marinade is vaak ‘’plakkiger’’ dit is dan ook gelijk het voor en het nadeel. U kan het minder goed verdelen en het heeft de neiging om op plekken van het vlees op te hopen. Echter het zorgt wel voor van die heerlijke kleverige Spare Ribs die u kent van reclames en wanneer u nadenkt over de ideale Spare Rib.

Uitserveren

Wanneer u zelf Spare Ribs klaarmaakt kan u ervoor kiezen wat u erbij serveert. In een restaurant gaat het vaak gepaard met verschillende sausjes: knoflook en chili. Daarnaast side dish gerechten zoals patat, aardappeltjes, salade en of groente. Doordat de Spare Ribs vaak al een hele kluif zijn hoeft u niet enorm uit te pakken met bijgerechten. U kunt ook gewoon de focus leggen op de heerlijke Spare Ribs!

Spare Ribs bij Levantine

Uiteraard serveren wij ook heerlijke Spare Ribs uit de Oosterse keuken waarbij u uw vingers nog net niet op eet. Geserveerd met bijgerechten om het helemaal compleet te maken. En ondanks dat u Spare Ribs eigenlijk gewoon lekker met de handen mag eten kunt u bij ons ook gewoon mes en vork krijgen;-)

Translate »