Oosterse keuken, een wereld aan smaken gaat voor je open

Oosterse keuken een wereld gaat voor je open

Halal
Halal wat betekent dit?
19 augustus 2018
Oosterse sferen
Oosterse sferen bij Levantine
14 september 2018
Toon alles
Oosterse keuken

Oosterse keuken

Oosterse keuken? Wellicht denkt u nu wat moet ik mij daarbij voorstellen? Wat voor gerechten zijn dat dan, zijn er specialiteiten en waar bestaan deze uit. Lees deze blog en uw vragen worden beantwoordt!

Oosterse keuken, de verwachting

Wat u sowieso kan verwachten bij de Oosterse keuken is een smaakexplosie van verschillende kruiden welke gemengd worden tot een heerlijk mix die een echte beleving veroorzaken. Dit in combinatie met vlees en groente van de grill of misschien wel de bbq! De Oosterse keuken is een combinatie van heel veel verschillende manieren van koken, het bereiden van gerechten maar zeer zeker ook het kruiden van bijvoorbeeld vlees.

Vlees

De Oosterse keuken bereidt vlees op een andere manier dan wellicht de meeste zijn gewend. Er wordt niet gebruik gemaakt van 1 of 2 soorten kruiden maar er wordt een mix gemaakt van diverse kruiden zoals saffraan, sumak (gedroogde zure besjes) wilde oregano, komijn, kurkuma. Deze mix wordt gebruikt om het vlees te kruiden, om de groente mee op smaak te brengen of de gerechten te laten ‘pruttelen’ voor een nog intensere smaakbeleving. Vlees is in ieder geval altijd goed gekruid en lekker op smaak.

Gegrilde gerechten

In de Oosterse keuken besteld u vaak gerechten die gegrild zijn. Vaak zijn dit de vleesgerechten die door middel van het grillen een hele speciale en unieke smaak krijgen. Door het grillen van de gerechten verlies het juist geen smaken maar biedt je het vlees de kans om de kruiden nog beter op te nemen. Het vlees heeft zo de kans om op een ‘’rustige’’ manier te garen waardoor het vlees heerlijk mals blijft. Dit geldt ook voor de gerechten met groente. De grill zorgt voor een extra smaak aan de groente. Dit in combinatie met een kruidenmengsel zorgt ervoor dat een gerecht met groente net even iets anders smaakt dan u wellicht gewend bent. De gerechten van de grill kunnen wel gezien worden als een specialisme.

Oosterse gerechten

Oosterse gerechten zijn gerechten veelal met als hoofdingrediënt vlees. U kan hierbij aan lamsvlees denken bijvoorbeeld. Een vleesgerecht wat ook vaak terug komt in de Oosterse keuken is Oosterse Spare Ribs. Ook gerechten met gehakt komt vaak voor. Goed gekruid in tomatensaus bijvoorbeeld! Yoghurt wordt ook vaak gebruikt als bijgerecht om een pittig gerecht een beetje af te blussen. Een vleesgerecht met gegrilde aubergines is ook een echte specialiteit waar u echt kan genieten van de kracht van de Oosterse keuken. Daarnaast zien we vaak dat bij de gerechten brood gereserveerd wordt. Wellicht denkt u bij de Oosterse keuken niet meteen aan de desserts echter u staat nog verstelt van wat deze keuken te bieden heeft aan nagerechten! Een aanrader om echt eens uit te proberen..

Translate »