Zelf lahmacün maken, wel of geen aanrader? - Restaurant Levantine

Zelf lahmacün maken, wel of geen aanrader?

andere keuken
Waarom jij dit weekend een andere keuken probeert
18 december 2019
groepsdiner regelen
Een groepsdiner regelen: dat doe je in no time met deze 4 stappen!
16 januari 2020
Toon alles
zelf lahmacun maken

Zelf lahmacün maken of toch maar gewoon ergens halen?

Goede voornemens of juist meer lekker eten in 2020? Met lahmacün heb je het beste van twee werelden. Kies je voor zelf lahmacün maken, dan heb je tal van mogelijkheden om te genieten van heerlijk eten, zonder dat het direct ernstige gevolgen heeft voor je gewicht. Maar zelf in de keuken aan de slag met een apart recept, dat is lang niet altijd even aantrekkelijk. Zeker niet wanneer je niet met regelmaat achter de potten en pannen staat. Ga jij zelf lahmacün maken of is een Turkse pizza halen misschien een betere keuze?

Kun je zelf lahmacün maken?

Ja, zelf Turkse pizza’s maken is lang niet zo moeilijk als je denkt. Zeker niet wanneer je een tortilla als basis neemt, zoals in dit recept gedaan wordt. Het is een ontzettend gemakkelijke manier om zelf de lahmacün te maken, maar het is de vraag of dit wel echt is waar je naar op zoek bent. Een echte Turkse pizza heeft namelijk ook een smakelijke bodem, die gemakkelijk op te rollen is en die niet binnen een paar seconden uithardt. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met een wrap of tortilla als standaardbasis.

Een goede Turkse pizza wordt gekenmerkt door het gebruik van het juiste vlees en vooral een mix van kruiden die je waarschijnlijk niet in de kast hebt staan. Dat brengt ons bij het volgende punt: wanneer je nog niet zeker weet of je vaker lahmacün gaat maken (omdat je bijvoorbeeld kieskeurige eters in huis hebt), dan is zelf lahmacün maken aanzienlijk duurder dan een Turkse pizza kopen. Zeker wanneer de kruiden vervolgens in de kast blijven staan omdat je geen andere recepten hebt waarbij je deze kruiden nodig hebt.

Een echt lekkere Turkse pizza? Die vind je in Utrecht

Ben je op zoek naar een echt lekkere Turkse pizza, maar heb je die nog niet in de regio kunnen vinden? Kom dan eens naar Levantine in Utrecht. Hier vind je alle kennis van de keuken van het Midden-Oosten, met alle juiste kruiden en het perfecte vlees waardoor de lahmacün een ontdekking op zichzelf wordt. En dat tegen een heel scherpe prijs! Wil je 2020 op een geweldige manier beginnen, kom dan dit weekend gezellig met je vrienden de lahmacün proeven bij ons. Of je daarna aan de slag gaat met zelf lahmacün maken, dat laten we helemaal aan jou. Dan weet je in ieder geval hoe lekker het kan smaken!

Translate »