Een groepsdiner regelen: dat doe je in no time met deze 4 stappen!

Een groepsdiner regelen: dat doe je in no time met deze 4 stappen!

zelf lahmacun maken
Zelf lahmacün maken, wel of geen aanrader?
2 januari 2020
valentijn verrassen
Valentijn verrassen? Dat doe je met een stuk dry aged meat!
30 januari 2020
Toon alles
groepsdiner regelen

Een groepsdiner regelen in weinig tijd, het kan écht!

Hoeveel tijd had jij de laatste keer nodig voor een groepsdiner regelen? Grote kans dat er dagen verstrijken voordat er eindelijk een datum is. Om er vervolgens achter te komen dat de helft van de vriendengroep nog even afzegt, een paar uur voor het diner zelf. Een groepsdiner regelen kan een regelrecht drama zijn, tenzij je een goed plan hebt bij het regelen. We helpen je graag door vier stappen op een rijtje te zetten zodat het wél lukt!

Stap 1: bepaal zorgvuldig wie er meegaat

De meeste tijd gebruik je om te bepalen wie er meegaat. Let goed op welke vrienden goed met elkaar kunnen en wie je eigenlijk echt niet mee zou moeten nemen. Maak een lijst, laat deze even liggen en kijk vervolgens nog eens om te zien of je het er nog steeds mee eens kunt zijn.

Stap 2: bepaal een datum, het liefst over een week of twee

Mensen hebben zelf ook een planning. Een groepsdiner regelen wordt aanzienlijk makkelijker wanneer je hier rekening mee houdt. Plan géén diner volgende week, want de meeste mensen plannen ongeveer een week vooruit. Zet de datum over een week of twee, bij voorkeur ergens op een doordeweekse dag, in de avond. Dan hebben de meeste vrienden vaak gewoon tijd. En zeg ze vooral dat ze de tijd vrij moeten houden.

Stap 3: check nog een keertje 48 uur van tevoren

De meeste restaurants willen graag dat je reserveert. Dat kan 48 uur van tevoren zijn, of 24 uur wanneer het een minder druk tijdstip is waarop je het groepsdiner regelen wilt. Check daarom 48 uur van tevoren nog eens bij de vriendengroep wie er precies mee kan. En nee, dat doe je niet in een WhatsAppgroep, want daar springen de meeste mensen direct uit na de uitnodiging. En terecht ook.

Stap 4: groepsdiner regelen; reserveer op tijd!

Ga je eten met een groep mensen, dan betekent dat aardig wat organisatie. Niet alleen voor jou, ook voor het restaurant waar je gaat eten. Reserveer daarom idealiter 24 uur van tevoren, zodat het juiste personeel ingezet kan worden en de tafels (en stoelen uiteraard) vrijgehouden kunnen worden voor jullie.

Wil je een groepsdiner regelen en wil je graag zeker weten dat het eten, drinken en de gastvrijheid perfect voor je geregeld worden? Dan reserveer je uiteraard gewoon bij Levantine. Welke datum mogen we alvast voor jou vrijhouden?

Translate »