Waarom jij dit weekend een andere keuken probeert

Waarom jij dit weekend een andere keuken probeert

gerechten uit het Midden-Oosten
De allerlekkerste gerechten uit het Midden-Oosten
5 december 2019
zelf lahmacun maken
Zelf lahmacün maken, wel of geen aanrader?
2 januari 2020
Toon alles
andere keuken

Een andere keuken dit weekend? Jazeker!

Voordat je schrikt van de titel van vandaag: je hoeft niet heel je huis te verbouwen om een andere keuken te proberen! Met een andere keuken bedoelen we ditmaal gerechten uit een andere streek, die je niet dagelijks eet. Of misschien ook wel, wanneer je Levantine al kent natuurlijk. Wat zijn nou vier redenen om een andere keuken te kiezen dit weekend – voor het geval je jouw partner nog moet overtuigen?

Verandering van spijs doet eten

Oubollige spreekwoorden en gezegdes zijn er genoeg, maar deze slaat… ja, de spijker wel op z’n kop. Verandering van spijs doet eten. Oftewel: probeer eens een andere keuken met andere smaken, gerechten met andere ingrediënten en kruiden die je niet kent. Het zorgt ervoor dat het water je direct in de mond loopt en dat je vaker Oosters wilt eten, omdat die keuken gewoon ongenaakbaar is.

Je doet inspiratie op met een andere keuken!

Elke dag aardappelen, groenten en een gehaktbal. Het kan, maar het zorgt ervoor dat je na verloop van tijd inspiratieloos achter het fornuis staat om nóg eens dezelfde maaltijd klaar te maken. En magnetronmaaltijden zijn natuurlijk helemaal uit den boze (serieus, wat is smakelozer dan een magnetronmaaltijd?).

Wanneer je nieuwe gerechten uit een andere keuken probeert met ingrediënten die je nog niet kende, of nieuwe bereidingswijzen, dan krijg je nieuwe ideeën wanneer je na het weekend weer zelf in de keuken staat. Dat Turkse brood is bijvoorbeeld wel heel makkelijk te combineren met een gekruide soep. En die Turkse pizza’s kunnen doordeweeks ook gewoon, met genoeg sla, ui en tomaat erin. En Turks fruit, dat is een héél andere categorie.

Het is leuk om uit eten te gaan met z’n tweeën. Drieën. Achten. Of heel ‘t kot.

Uit eten gaan is leuk. Zeker wanneer je kiest voor gerechten die je niet kent. Het is een gespreksonderwerp, het is gezellig en bij Levantine kun je gewoon met heel de vriendengroep komen eten. Of gewoon met je partner, of een eerste date wellicht.

Je verlegt je horizon

Nou ja, het is natuurlijk niet zo dat je direct je knapzak pakt om naar het Midden-Oosten gaat of je direct op zoek gaat naar Oosterse lampen om je nieuwe levensstijl te omarmen. Maar wanneer je een paar weekenden per maand in een andere keuken eet, verleg je wel je horizon. Je leert smaken, culturen en nieuwe woorden kennen. En aangezien er vier weekenden in een gemiddelde maand zitten, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om dit een goed voornemen te maken. Voor volgend weekend dan wel. Zien we je aanstaande zaterdag of zondag? En wie neem jij mee?

Translate »