De allerlekkerste gerechten uit het Midden-Oosten - Restaurant Levantine

De allerlekkerste gerechten uit het Midden-Oosten

Spare ribs
Voor eens en altijd duidelijkheid: zo eet jij spareribs
21 november 2019
andere keuken
Waarom jij dit weekend een andere keuken probeert
18 december 2019
Toon alles
gerechten uit het Midden-Oosten

Deze heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten maken je nu al hongerig

Gerechten uit het Midden-Oosten zijn iets waar je ons midden in de nacht voor wakker mag maken. En dát zegt heel erg veel, want slaap is natuurlijk erg belangrijk. De keuken van het Midden-Oosten is echter zo veelzijdig en smaakrijk dat hier echte topgerechten uit voortgekomen zijn, die op veel plekken in Nederland te vinden zijn op tafel. Weet jij nog niet wat je wilt eten? Kijk dan eens naar deze gerechten uit het Midden-Oosten die het hart van menig Nederlander gestolen hebben.

Een broodje döner kebab

Echt döner word je er niet van, maar een broodje kebab gaat er elke dag wel in! Zeker wanneer je echte kebab kunt vinden, vol van smaak en lang niet zo ongezond als gedacht wordt. Wanneer vlees op traditionele wijze bereid wordt, kun je erop rekenen dat de smaak maximaal is. Wil je zelf aan de slag gaan, dan kun je zelf kofte maken. Een aanrader!

Baklava (hét dessert na de gerechten uit het Midden-Oosten)

Er is weinig dat lekkerder is dan baklava, al is dit tegelijkertijd niet iets dat je dagelijks moet eten aangezien het echt mierzoet kan zijn dankzij de traditionele ingrediënten. Tegelijkertijd mag het echt niet in de lijst ontbreken omdat wij er zelf al zin in krijgen tijdens het schrijven van deze blog.

Pide – simpel en zo veelzijdig

Pide is geen tovergerecht. Het is gewoon Turks brood en je kunt er alle kanten mee op. Stop er kaas tussen en maak het warm in de oven, wat verse tomaat en wat zout en je bent klaar. Of eet het bij Turkse linzensoep waar je lepel gewoon in blijft staan, alsof het Nederlandse snert is. Maar dan met een andere kleur.

Hummus, net zo veelzijdig!

Hummus is al net zo veelzijdig, met de basis van kikkererwten en alle mogelijke toevoegingen die je zelf kunt doen. Wat te denken van een lekkere kruidenbasis en warme groenten om een volledig vegetarische maaltijd op tafel te zetten?

Ons eigen hoogtepunt: de Lahmacun

Pizza Italiaans? Ammehoela. Wanneer het gaat om de lekkerste pizza’s, dan moet je in het Midden-Oosten zijn. De lahmacun, ook wel bekend als de Turkse pizza, is een niet te missen hoogtepunt in de keuken. Met kebab erin, of gewoon met sla en knoflooksaus, wat ui en tomaat en een verfrissend drankje erbij om de kruiden wat af te zwakken na een flinke hap.

Wij weten in ieder geval al wat wij zo gaan eten. Schuif je bij ons aan voor een van de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten?

Translate »