5 gerechten uit de Turkse keuken die je niet mag missen

5 gerechten uit de Turkse keuken die je niet mag missen

geliefde verrassen
Liefde gaat door de maag, zo verras jij jouw geliefde
1 augustus 2019
uit eten in utrecht
Uit eten in Utrecht? De do’s & don’ts
30 augustus 2019
Toon alles
turkse keuken

Dit zijn pareltjes uit de Turkse keuken die jou blij gaan maken!

Het is al lang niet meer zo dat we aardappelen, een stukje vlees, groenten en jus eten. De gemiddelde Nederlandse eettafel laat tal van spannende gerechten zien (onder andere uit de Turkse keuken) die we met vriendelijke gebaren geleend hebben van andere culturen. Ingrediënten, maar ook kruiden en bijgerechten die we eigenlijk niet meer kunnen missen tijdens het eten.

Zoals de vele gerechten uit de Turkse cuisine, die bekend staat om haar veelzijdigheid en het gekruide eten. Maar ook voor de mensen die geen vlammen willen spuwen, zijn er veel heerlijke pareltjes die je eigenlijk niet mag missen!

Mercimek Corba

Menig Nederlander is als een blok gevallen voor de linzensoep uit de Turkse keuken. Een stevige soep die de maag vult en die ontzettend gezond is. De oosterse kruiden maken de soep helemaal af, maar wanneer je echt wilt genieten, dan moet je ook zorgen voor Turks brood naast de Mercimek Corba. Bijna te vergelijken met snert, al is het bij rode linzensoep niet de bedoeling dat het een groene kleur heeft!

Lahmacun – oftewel de beroemde Turkse pizza

Pizza Italiaans? Welnee. Niet wanneer je eenmaal de Turkse pizza geproefd hebt van Levantine. Echte Turkse pizza’s met lahmacundeeg zijn niet te verslaan. Zeker niet wanneer het verse pizza’s zijn de met liefde opgerold zijn in de Turkse keuken. Juist, bij deze pizza heb je geen bestek nodig!

Turks of oosters brood

Vind je het ook zo vervelend wanneer er nog wat lekkers in je bord blijft zitten en je dit met geen goed fatsoen eruit kunt krijgen met je bestek? Daar hebben we wat op gevonden! Turks of oosters brood (zoals pide) kan prima als bijgerecht op tafel geserveerd worden. Handig om tussen de happen door je smaakpalet te verfrissen, of gewoon om je bord mee schoon te maken!

Sac Kavurma uit de Turkse keuken

Stukjes vlees met groenten, waar je direct een complete maaltijd aan hebt! Dankzij de bereidingswijze blijft de smaak optimaal behouden en weet je zeker dat je nooit droog vlees op je bord krijgt wanneer je dit gerecht klaarmaakt.

Kebap (of kebab, wat je wilt)

Kebap, kebab of welke andere spelling je prefereert: dit is ontzettend lekker gekruid gehakt dat op tal van manieren geserveerd kan worden. In een lahmacun bijvoorbeeld, naast pide of gewoon op een bord met wat friet en groenten. Heb je ooit een echt goede kebap gehad, dan weet je wat je vanaf nu minstens eens per week gaat eten.

De liefde uit de Turkse keuken

Wil je eens wat gerechten proeven om te kijken wat jij echt een keer op tafel wilt zetten? Boek dan alvast je tafel bij Levantine, zodat we je kunnen verrassen met heerlijke nieuwe smaken!

Translate »