Terrashoppen? Plan je route langs deze 7 hotspots in Utrecht! - Levantine

Terrashoppen? Plan je route langs deze 7 hotspots in Utrecht!

vrijgezellenfeest utrecht
Gooi nog 1 keer je haren los op je vrijgezellenfeest!
21 mei 2019
cocktails zonder alcohol
Kom de week door met deze heerlijke non-alcoholische cocktails!
20 juni 2019
Toon alles
terrashoppen in Utrecht

7 hotspots op de route wanneer je kiest voor terrashoppen in Utrecht!

Ga je met een paar vrienden of vriendinnen terrashoppen in Utrecht? Dan is het natuurlijk wél leuk als je ook nog eens wat van de prachtige Domstad ziet! Daarom hebben we een lijstje gemaakt met 7 hotspots die je niet mag missen wanneer je de vele terrasjes in Utrecht bezoekt. De volgorde moet je natuurlijk helemaal zelf weten, al is het handig om nummer 1 als eerste te doen.

Oh, geen zorgen trouwens. We hebben de Domtoren niet op de lijst gezet, aangezien je die zelf wel kunt vinden in de stad.

1. Sonneborgh Museum en Sterrenwacht

(adres: Zonnenburg 2)

Een aanrader voor iedereen die bij ‘sterren’ niet direct denkt aan Lady Gaga, Bono of onze eigen Jantje Smit. Deze sterrenwacht is geplaatst op een bastion uit de 16 de eeuw. De vele trappen, bezienswaardigheden en interessante feitjes vliegen je om de oren, zodat je meer dan genoeg te bespreken hebt tijdens het terrashoppen de rest van de dag!

2. Het Academiegebouw

(adres: Domplein 29)

Dit is een tip als je géén student bent natuurlijk, want dan heb je het prachtige Academiegebouw met de Aula uit de vijftiende eeuw al wat te vaak gezien. Het eigenlijke pand zou in 1886 gebouwd worden, maar door meningsverschillen werd pas in 1891 begonnen met de bouw. Wil je een rondleiding krijgen tijdens het terrashoppen? Dan bel je naar 030 – 253 9300. Zij verstrekken je graag meer informatie over de mogelijkheid om een tour te krijgen.

3. De Oudegracht

(adres: heel verrassend: de Oudegracht!)

De Oudegracht in Utrecht wint het van alle grachten in Amsterdam. Met gemak! Dankzij de vele werven is de Oudegracht in Utrecht namelijk uniek! Wist jij dat deze gracht onderdeel is van de verdediging van de stad en dat deze gegraven en aangelegd werd om de Vecht en de Vaartsche Rijn te verbinden?

4. Sint-Augustinuskerk

(adres: Oudegracht 69)

Ben je de Oudegracht aan het bewonderen, kijk dan eens omhoog. Grote kans dat je bij de Sint-Augustinuskerk aangekomen bent. Gezien de geschiedenis van Utrecht moest er natuurlijk minstens één kerk op onze lijst met hotspots in Utrecht staan!

Wil je meer weten over het spannende verhaal achter het doopvont of de ontstaansgeschiedenis van deze kerk? Dan kijk je bij Kerken Kijken.

5. Nieuwe Hollandse Waterlinie

(adres: tja, zo ongeveer rond heel de stad)

Een hotspot die op de Werelderfgoedlijst staat en die de lijst van Rijksmonumenten gehaald heeft, in Utrecht! Nou ja, sinds 1871 dan, want Utrecht viel niet binnen de linie van de voorganger van deze Waterlinie. De truc van deze linie: het volledig gestuurd onder water kunnen zetten van bepaalde gebieden bij een vijandige aanval. Toch fijn dat Utrecht bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan de goede kant van de lijn lag.

6. De Oude Stadsmuur

(adres: rondom de stad terug te vinden)

Ben je eenmaal aan de rand van de stad gekomen tijdens het terrashoppen, dan is de kans groot dat je plekken van de Oude Stadsmuur tegenkomt. Wat je ziet, stamt uit de veertiende eeuw. De muur werd in 1122 al gebouwd, maar toen werd er aarde gebruikt. De reden: de baksteen was nog niet uitgevonden. En dat brengt ons bij de laatste hotspot op de lijst!

7. De Inktpot aan het einde van het terrashoppen

(adres: Moreelsepark 3)

Een hotspot die alleen vanwege het verhaal al ontzettend interessant is:

  • De fundering bestaat uit oude rails omdat er schaarste aan bouwmaterialen was
  • De NS kocht twee steenfabrieken, een bos in Limburg en een houtbedrijf voor de realisatie
  • Er zijn 22 miljoen bakstenen gebruikt voor het bouwen van de Inktpot
  • Het gebouw heeft daadwerkelijk de vorm van een Inktpot!

Heb je trek gekregen door het terrashoppen en de bezienswaardigheden in Utrecht? Kom dan eens bij ons langs! Levantine biedt heerlijke gerechten tegen aantrekkelijke prijzen op het menu.

Translate »