Kom de week door met deze heerlijke non-alcoholische cocktails!

Kom de week door met deze heerlijke non-alcoholische cocktails!

terrashoppen in Utrecht
Terrashoppen? Plan je route langs deze 7 hotspots in Utrecht!
5 juni 2019
zomer in utrecht
5 tips om de zomer door te brengen in Utrecht
4 juli 2019
Toon alles
cocktails zonder alcohol

Cocktails zonder alcohol – voor doordeweekse dagen!

Cocktails passen natuurlijk helemaal bij de zomer. Een verfrissend drankje, ergens op een terras of in je eigen achtertuin (of op je balkon natuurlijk). Maar op doordeweekse dagen aan de cocktails zitten, dat niet een heel strak plan. Tenzij je ervoor kiest om één bestanddeel uit de cocktail te halen.

Juist ja, cocktails zónder alcohol! Die kun je elke dag drinken, zelfs tijdens je werk of wanneer je nog in de auto moet rijden. We hebben een aantal lekkere alternatieven voor je op een rijtje gezet. Genieten!

Coculimi: komkommer, kokoswater en limoen

We knallen de lijst goed af met een heerlijke dorstlesser waar je geen genoeg van kunt krijgen! Coculimi (de naam zal eens geen samentrekking van de ingrediënten zijn…) bestaat uit kokoswater, komkommers, limoensap, munt en eventueel suiker om alles op smaak te brengen.

Deze cocktail maak je nog lekkerder door ‘m te serveren met ijs. Zeker wanneer het erg warm is buiten.

Shirley Temple

Ja, de open deur: de Shirley Temple is al sinds jaar en dag populair. Vooral in Amerika is de naam niet meer weg te denken. De ingrediënten: grenadine en ginger ale (gemberbier). De Shirley Temple wordt standaard gegarneerd met Maraschino-kersen, maar als je andere kersen hebt, dan valt dat de meeste mensen echt niet op.

Watermeloencocktail

Zijn de watermeloenen in het seizoen? Sla dan je slag, want hier kun je een heerlijke alcoholvrije cocktail mee maken. Dit doe je het makkelijkst door de watermeloen te blenden en daarna te zeven. Hieraan voeg je Spa Rood toe en breng je het op smaak door limoensap toe te voegen. Hierdoor wordt het niet alleen smakelijk, het wordt ook een goede dorstlesser!

Aan deze cocktail kun je gemakkelijk gember toevoegen. Serveren met ijs geeft zeker in de zomer de beste resultaten.

Chocolata

Deze is iets lastiger te maken, maar na wat oefenen kun je deze cocktail ook maken zonder een smerige verbrande lucht in de keuken:

  • Doe 210 milliliter melk in een steelpan en laat dit goed warm worden
  • Voeg 150 gram melkchocolade toe (niet alles ineens in de pan gooien) en roer constant
  • Is de chocola opgelost, dan laat je het mengsel een uur buiten de koelkast koelen
  • Zet het vervolgens in de koelkast
  • Giet het mengsel in een cocktailshaker en voeg eventueel vanillesiroop toe en ijs

Vervolgens heb je twee glazen chocolata. Niet makkelijk, niet erg snel, maar wel verdraaid lekker!

Heerlijke cocktails voor de zomer!

Non-alcoholische cocktails maken door gewoon wat fruit bij elkaar te mikken, dat werkt niet. Met onze lijst heb je een leuke basis voor het maken van je eigen smakelijke dorstlessers. Geniet ervan deze zomer en vergeet niet op ons menu te kijken wanneer je trek gekregen hebt van het maken van alle non-alcoholische cocktails!

Translate »