5 tips om de zomer door te brengen in Utrecht - Restaurant Levantine

5 tips om de zomer door te brengen in Utrecht

cocktails zonder alcohol
Kom de week door met deze heerlijke non-alcoholische cocktails!
20 juni 2019
zakelijl event utrecht
Een zakelijk event vier je natuurlijk bij ons!
18 juli 2019
Toon alles
zomer in utrecht

Zo maak je er een geweldige zomer van in Utrecht!

De zomer in Utrecht, het staat weer voor de deur. Ben je een beetje klaar met het slenteren door de stad, op zoek naar leuke dingen om te doen? Of wil je gewoon direct een lijstje hebben, zodat je samen met wat vrienden een heerlijke zomer in Utrecht tegemoet gaat? We hebben een top 5 voor je samengesteld uit de lange lijst met activiteiten die je deze zomer in Utrecht kunt doen. Laat de zon maar komen!

DOMunder: een ontdekkingsreis onder de Dom!

Je weet ongetwijfeld dat Utrecht een van de langste geschiedenissen in Nederland heeft. Maar heb je dat ook al eens met eigen ogen aanschouwd? Deze zomer heb je dé kans! De ontdekkingstocht onder de Dom en het Domplein, inclusief het Romeinse verleden, de lange Middeleeuwen en natuurlijk de storm van 1674 waarbij een groot gedeelte van de Dom instortte, waarna het Domplein zou ontstaan.

  • Boek je ticket een dag van tevoren. Er is veel interesse voor deze tour.

Het rariteitenkabinet (Universiteitsmuseum Utrecht)

Wordt de zon je te heet tijdens de lange zomer in Utrecht? Duik dan eens het rariteitenkabinet in bij het Universiteitsmuseum in Utrecht. Authentieke kasten, skeletten van nijlpaarden en de Pareiasaurus. Je kijkt je ogen uit, hebt direct genoeg gespreksstof en je bent even lekker uit de zon geweest.

  • Elke dag geopend van 10 tot 17 uur

Het lunchpauzeconcert (Tivoli Vredenburg)

Elke vrijdag: een concert van half één tot half twee met aanstormend talent. Klassieke muziek, jazz of pop – elke voorstelling is anders en natuurlijk helemaal gratis. Wil je dit ook beleven, tijdens het heetste punt bij de zomer in Utrecht? Haal dan je entreebewijs op na 09:00 uur. Deze zijn gratis en worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alle geïnteresseerden een plekje hebben bij het lunchpauzeconcert. Tickets kunnen ook online besteld worden bij Tivoli.

Dat het gratis is, betekent niet dat je geen hoge verwachtingen mag hebben. Check bijvoorbeeld Peter Beets en Henk Meutgeert om een impressie te krijgen:

Salsa!

Hete zomerdagen in Utrecht en those sweet summer ni—-hiiiights. Plan een leuke dinsdagavond met een salsafeest in Stairway to Heaven! Elke dinsdagavond vanaf half negen tot half één ’s nachts. Kun je van de hitte niet slapen, dan slaap je wel omdat je jezelf helemaal leeg gedanst hebt!

Zomer in Utrecht? Terrasjes pakken!

De zomer in Utrecht leent zich prima voor terrasjes pakken, zoals bij Levantine. Heerlijk met alle drankjes en hapjes op onze menukaart, tot complete maaltijden. Mensen kijken, gezellig kletsen met vrienden en vriendinnen of eindelijk eens de tijd om bij te praten met je BFF? Dat doe je tijdens de zomer in Utrecht gewoon op het terras bij ons. Tot zo!

Translate »