Start je dag met een goed en rijk ontbijt! - Restaurant Levantine

Start je dag met een goed en rijk ontbijt!

zomerse gerechten
Dit zijn de lekkerste zomerse gerechten
1 juli 2020
De leukste uit tips in september
De leukste uit tips in september wanneer je in Utrecht bent
1 september 2020
Toon alles
Een Goed Ontbijt

En rijk ontbijt in Utrecht; zo start je de dag echt goed!

Terug van vakantie en weer aan het werk? Weer aan de slag nu de coronamaatregelen te lang duren en je echt wat moet doen? Of het voornemen om de aankomende weken eens echt te gaan knallen? In alle gevallen is een rijk ontbijt een geweldige start van de dag. Door een goed ontbijt te nemen bij de start van de dag, wordt de takenlijst echt niet korter, maar het wordt wel een stuk makkelijker om de taken af te werken én energie over te houden. In ieder geval tot de lunch.

Waarom nou een rijk ontbijt?

Nadat je de hele nacht (of in ieder geval een deel ervan) geslapen hebt, is je lichaam druk aan het werk geweest met het aanvullen van de energie en het uitrusten van lichaam en geest. Perfect, maar je lichaam heeft wel jouw hulp nodig. De reserves moeten namelijk aangevuld worden.

Herken je dit? Je hebt een drukke dag voor de boeg. ’s Morgens besluit je snel Facebook en Twitter te checken voordat je snel op pad gaat. Een uur later voel je je brak, je hebt weinig energie maar je neemt niet de tijd om even wat te eten of drinken, op die snelle kop koffie na. Rond de lunch heb je het idee opgebrand te zijn en eet je een flinke maaltijd, waarna je alleen maar nog meer moe wordt omdat je lichaam nu pas aan het werk kan met het verwerken van het eten.

Dat werkt niet. Je zorgt ervoor dat je een enorm nadeel hebt omdat je geen rijk ontbijt genomen hebt. Doe het de volgende keer eens anders. Neem een half uur voor een rijk ontbijt bij ons. Die tijd kun je ook gebruiken voor het checken van je social media of het bijlezen van het nieuws.

Het verschil bij een goed ontbijt

Het verschil: direct na het rijke ontbijt heb je de energie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met de taken die je moet doen. Mét energie, uitgerust en een lichaam en geest die klaar zijn om te knallen op het hoge niveau dat jij van jezelf eist. De tijd die je investeert in een goed ontbijt, betaalt zichzelf namelijk altijd terug. En je humeur is er waarschijnlijk ook een stuk beter door! Prettig voor jezelf én de omgeving.

Of het nou de studie is, huishoudelijke klussen of je werk, een rijk ontbijt maakt alles aanzienlijk makkelijker. Kijk eens naar wat wij aanbieden tijdens het ontbijt en probeer het deze week eens uit!

Translate »