De leukste uit tips in september wanneer je in Utrecht bent - Restaurant Levantine

De leukste uit tips in september wanneer je in Utrecht bent

Een Goed Ontbijt
Start je dag met een goed en rijk ontbijt!
3 augustus 2020
herfst in utrecht
3 redenen om je te verheugen op de herfst in Utrecht
1 oktober 2020
Toon alles
De leukste uit tips in september

Deze leukste uit tips wil je echt niet missen!

Heel stiekem is de kalender september ingegleden en beseffen we langzaam maar zeker dat de kerst veel dichterbij is dan we eigenlijk dachten. Het is september! De bladeren aan de bomen verkleuren langzaam, het weer slaat om in de richting van de roerige Nederlandse herfsttaferelen en het is nu echt tijd om de warme trui uit de kast te halen. Plus die lekkere warme sokken die je gerust mee mag nemen naar bed zolang niemand het ziet. En wij trappen de maand af met de leukste uit tips voor september wanneer je in Utrecht bent. Wat mag je nou echt niet missen?

75 jaar bevrijding vier je ook in Utrecht

We vieren dit jaar 75 bevrijding in Nederland. Dat doen we niet door grote festivals en feesten, want er zijn nog steeds genoeg beperkende maatregelen om dat onmogelijk te maken. In Utrecht zijn wel verschillende tentoonstellingen die je direct kunt bezoeken. Van Barones in Oorlogstijd tot ooggetuigen die verhalen vertellen uit de bezettingstijden. Overigens zijn er tal van tentoonstellingen en andere uit tips in september die je direct bij Utrecht Altijd kunt bekijken in een handig overzicht.

Italië in Utrecht – een van de leukste uit tips in september

Bij Kasteel de Haar in Haarzuilens komt een speciale gast op bezoek. Het is Italië. De straten van het kasteelpark staan vol met koks, artiesten en exposanten en themapleinen zijn volledig ingericht om je een geweldige beleving te geven. Je vindt hier overigens niet alleen heel veel olijfolie en lekkere wijnen, ook makelaars en Italiaanse boeren staan op het evenement om je meer informatie te geven over de mogelijkheden – plus de verhalen achter lekkere ingrediënten uiteraard.

Het Italiaanse evenement in Utrecht loopt van 11 tot 13 september. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kasteel de Haar; Kasteellaan 1 in Haarzuilens.

Gewoon lekker door de stad wandelen

In september verandert het weer in de richting van de herfst. De stad Utrecht verandert mee. Een wandeling door de stad is daarom zeker een aanrader, zeker wanneer je buiten het centrum een rondje loopt langs het water of een park. Of door de Lombok natuurlijk, waar je direct de seizoen ingrediënten in de veelzijdige winkeltjes kunt vinden om inspiratie op te doen.

Of je kiest ervoor om direct door te lopen naar Lombok-Oost, waar je Levantine vindt en heerlijk kunt eten na je wandeling door Utrecht.

Met deze uit tips in september begin je de maand in ieder geval alvast op de best mogelijke manier!

Translate »