Met deze gerechten toch vakantiesfeer - Restaurant Levantine

Met deze gerechten toch vakantiesfeer

drie gerechten
Deze drie gerechten maak je gemakkelijk thuis!
20 mei 2020
welkom bij levantine
Van hamburger tot een reis door het Midden-Oosten; welkom bij Levantine
17 juni 2020
Toon alles
vakantiesfeer

Vakantiesfeer? Joh, dat doe je toch gewoon zelf!

Is de vakantiesfeer flink bekoeld bij jou thuis nu reizen afgeraden wordt en veel vakanties geannuleerd zijn dankzij dat coronavirus? Veel Nederlanders houden de reisadviezen nauwlettend in de gaten, net als de statistieken rond het aantal besmettingen. In de meeste gevallen wordt het waarschijnlijk toch gewoon een vakantie in de achtertuin. Is dat een straf? Natuurlijk niet. Je bespaart een leuk bedrag, je houdt veel meer vakantie-uren omdat je geen reistijden hebt. En met deze gerechten kom je helemaal in de vakantiesfeer zonder dat je eerst naar Antalya, Madrid of Tokyo moet vliegen om een ‘echte’ vakantie te hebben.

Vier de zomer en kom zelf in de vakantiesfeer

De barbecue of toch liever een frisse salade? Stokbrood met kruidenboter of een dipschotel met hartige hapjes en verschillende sauzen? De mogelijkheden zijn eindeloos tijdens de zomer in eigen tuin. Heb je een beetje ruimte op tafel, dan is het geen verkeerd idee om de uiteenlopende gerechten te combineren. Dus gewoon de barbecue aan, een uitgebreide salade op tafel, de frituurpan aan en zelfgemaakte kruidenboter (de kruiden hiervoor kun je gewoon zelf opkweken) op een zelfgebakken (of gewoon gekocht) brood. Heerlijk voor alle eters aan tafel!

Waar moet je op letten bij de zomerse gerechten?

Wanneer de temperaturen flink oplopen, neemt ons lichaam gas terug. Dat is logisch, maar het zorgt er ook voor dat we al snel minder eetlust hebben. Wanneer er toch gegeten moet worden, is het verstandig om in te spelen op de temperaturen. Uitsluitend frisse, hartige of koude gerechten neerzetten werkt volledig averechts.

Op de zomerse eettafel wil je uiteenlopende smaken hebben. Zolang de smaakpapillen gestimuleerd worden, blijven we namelijk wel eten. Combineer daarom zoute met frisse gerechten, warm eten met een ijsdessert en zorg er vooral voor dat er genoeg te drinken is. Wellicht heeft niet iedereen dorst, maar de kans is groot dat de flessen water aan het einde van de maaltijd gewoon leeg zijn.

Heb je geen idee wat je op tafel wilt of kunt zetten? Dan zijn er verschillende manieren om inspiratie op te doen. Uiteraard kun je op ons menu kijken; Turkse pizza’s zijn een heerlijk gerecht om in de vakantiesfeer te komen zonder veel moeite. Je kunt ook kijken naar ingrediënten die in het seizoen zijn. Enerzijds omdat deze vaak lekker aantrekkelijk geprijsd zijn, anderzijds omdat deze boordevol smaak zitten omdat zij net van het land, de struiken of de bomen komen!

Translate »