Deze drie gerechten maak je gemakkelijk thuis! - Restaurant Levantine

Deze drie gerechten maak je gemakkelijk thuis!

dessert
Het leven is kort; begin met een dessert!
7 mei 2020
vakantiesfeer
Met deze gerechten toch vakantiesfeer
3 juni 2020
Toon alles
drie gerechten

Drie gerechten om gemakkelijk zelf te maken

Even geen inspiratie om zelf eten te maken? Maar is je favoriete restaurant op dit moment gesloten waardoor ergens gaan eten ook geen optie is? Ga niet direct bij de pakken neer zitten, want er zijn meer opties dan je denkt. We geven je drie gerechten die je zelf gemakkelijk thuis kunt maken én waarop je gemakkelijk kunt variëren om aan de wensen van je gasten aan tafel te voldoen!

Turkse pizza: de eerste van de drie gerechten om zelf te maken

Turkse pizza is een heerlijke lekkernij, maar wist je dat je dit zelf redelijk eenvoudig kunt maken? Neem bloem en voeg hier zout, yoghurt, gist en olie aan toe. Kneed het tot een elastisch deeg en doe het in een kom die je vervolgens wegzet zodat het deeg kan rijzen. Vervolgens ga je aan de slag met de inhoud van de Turkse pizza. Je kunt ervoor kiezen om gekruid gehakt te gebruiken, gehaktballetjes of falafel voor de vegetariërs. Zorg in ieder geval voor lekker frisse groenten, zoals sla, ui en tomaat. Voor meer ideeën kun je een kijkje nemen bij de Allerhande van de AH.

Baklava met appel

Je kent baklava waarschijnlijk wel. Het is een mierzoet nagerecht dat vaak in de Arabische keukens terug te vinden is. Je kunt dit ook zelf maken met appel. Rooster pistachenoten en hak deze daarna fijn. Bereid de appels voor door het klokhuis te verwijderen en de appel in kleine blokjes te snijden. Voeg vervolgens suiker en kaneel toe en bak dit geheel op hoog vuur. Zijn de appels lekker zacht geworden en is het suiker karamel geworden, dan is het klaar. Vervolgens stapel je dit in een bakvorm, gescheiden door bladerdeeg. De bovenste laag moet uiteraard boter en suiker zijn. Na ongeveer drie kwartier is de appelbaklava klaar!

Tip: gebruik de appelsap en doe hier wat honing bij zodat je een siroop krijgt door het in te laten koken. Dit kun je direct over de appelbaklava doen wanneer dit de oven uitkomt. Zo lijkt het nog een stuk meer op de baklava uit de Arabische keuken.

Libanese kibbe

Libanese kibbe is gemakkelijk te bereiden, maar je hebt wel wat voorbereiding nodig. De yoghurt moet namelijk 8 uur lang de koelkast in om door een theedoek gezeefd te kunnen worden. De rest van de bereiding is relatief gemakkelijk en ook hierbij kun je in feite aanpassen wat je zelf wilt. Zeker wanneer je het vaker maakt, weet je wat de mensen bij jou aan tafel graag eten. Het basisrecept vind je hier.

Zelf drie gerechten maken of toch uit eten?

Deze drie gerechten zijn relatief makkelijk te maken. Heb je geen zin om de keuken in te gaan of wil je wat gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten proberen zodat je weet welke kruiden je kunt combineren? Dan kom je natuurlijk gewoon bij ons eten. Reserveer direct of bekijk eerst de menukaart, zodat je waarschijnlijk nóg meer trek krijgt.

Translate »