Het leven is kort; begin met een dessert! - Restaurant Levantine

Het leven is kort; begin met een dessert!

genieten van het midden-oosten
Genieten van het Midden-Oosten, gewoon in Utrecht
23 april 2020
drie gerechten
Deze drie gerechten maak je gemakkelijk thuis!
20 mei 2020
Toon alles
dessert

Beginnen met een dessert? Waarom niet eigenlijk!

Beginnen met een dessert, dat klinkt de meeste mensen vreemd in de oren. Wellicht dat het iets was voor de gemiddelde Neanderthaler, maar voor de moderne mens is het toetje toch echt de afsluiter van de maaltijd. Maar waarom zou je alles doen zoals iedereen doet? Wist jij bijvoorbeeld dat je minder eet wanneer je begint met het dessert? En dat ongeschreven etiquette een richtlijn is in plaats van een ijzeren wet? Bij Levantine kijken we helemaal niet gek op wanneer je wilt beginnen met een van onze desserts – of uitsluitend voor een nagerecht bij ons binnenstapt!

Waarom een toetje eigenlijk?

Toetje, dessert, nagerecht… Er zijn genoeg benamingen voor de afsluiter van de maaltijd. De meeste desserts zijn zoet en dat heeft een reden. Het zoete zorgt voor een nieuwe smaaksensatie, een voldaan gevoel en het geeft de hersenen het teken dat de maaltijd klaar is. Het grappige is dat je door het dessert ook nog eens meer ruimte in je buik krijgt. Suiker zorgt er namelijk voor dat de buikwand ontspant. Het idee dat je ‘boordevol’ zit na het eten van het toetje, komt dus vooral door de rest van de maaltijd én het signaal dat de hersenen doorgeven.

Beginnen met een dessert?

Wanneer je begint met een dessert, dan veranderen een aantal dingen. Allereerst krijgen je hersenen eerder het signaal door dat er zoet binnenkomt, waarmee je eetlust afneemt. Dat betekent dat je een magerder hoofdgerecht kiest, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Je zou deze manier van eten dus prima kunnen proberen wanneer je graag wat af wilt vallen. Kies je eerst een hoofdgerecht (op het moment dat je de meeste trek hebt) en pas daarna een dessert, dan krijg je vaak veel meer calorieën binnen.

Dit is natuurlijk niet de enige reden om eens te beginnen met een dessert. Er zijn nog veel meer redenen om dit eens te proberen, bijvoorbeeld:

  • Omdat je het nog nooit gedaan hebt
  • Om je partner te verrassen/verwarren tijdens het bestellen van eten
  • Omdat je gewoon ontzettend veel zin hebt in een nagerecht en de rest later wel ziet
  • Om te genieten van een dessert, een lekker kopje erna en daarna de Domstad verder te verkennen

Heb je al zin gekregen in een lekker dessert? Kijk dan eens op onze menukaart om inspiratie op te doen. Wil je direct aan het dessert beginnen? Neem dan contact met ons op zodat we alvast een tafel voor je vrij kunnen houden!

Translate »