Kerst in Utrecht anno 2020: hoe maak jij het leuk? - Restaurant Levantine

Kerst in Utrecht anno 2020: hoe maak jij het leuk?

gezellig in Utrecht
Hoe houd je het zelf gezellig in Utrecht?
3 november 2020
goede voornemens
Goede voornemens voor 2021? Maak goede plannen!
5 januari 2021
Toon alles
kerst in utrecht anno 2020

Kerst in Utrecht anno 2020, een ander verhaal

Kerst in Utrecht anno 2020 wordt een ander verhaal dan de kerstfeesten van de afgelopen jaren. Grote kans dat je het nieuws met lede ogen gevolgd hebt. Er zijn veel afzeggingen, evenementen zijn stopgezet en het aantal kerstmarkten lijkt dit jaar ook flink gereduceerd te zijn. Toch is dit niet het moment om bij de pakken neer te zetten. Ja, het lijkt erop dat we geen feesten met heel de familie hebben. En ja, we kunnen niet gezellig massaal de deur uit om een feestje te regelen. Maar er zijn genoeg manieren om er toch iets leuks van te maken.

Hoe maak jij kerst in Utrecht anno 2020 gezellig?

Wanneer je kerst in Utrecht anno 2020 gezellig wilt maken, dan is het goed om nu alvast een planning of plan te maken. Wil je bijvoorbeeld gewoon gezellig met je gezin binnen blijven en wat leuks doen? Pak dan nu alvast de spelletjes uit de kast, zodat jullie de keukentafel leeg kunnen maken en spelletjes kunnen spelen. De oude bordspellen winnen het op zulke momenten namelijk écht wel van online games.

Heb je wat jongere kinderen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die providers als Netflix en Disney+ bieden. Er zijn veel leuke kinderfilms en laten we heel eerlijk zijn; het is echt geen straf om die klassiekers nog eens te kijken. Lekker op de bank, onder een dekentje, met je kind. Een schaaltje chips erbij, een ‘sappie’ of wat voorbereid fruit en je komt echt de winterse dag wel door.

Videobellen met de familie

De kans is daarnaast groot dat je nu inmiddels al bekend bent met videobellen, via Zoom, WhatsApp, Facebook of Skype. Het is een goede manier om toch contact te houden met de familie, zoals de opa’s en oma’s die echt niet langs kunnen komen. Zet gewoon het scherm op tafel en laat de kinderen lekker hun gang gaan. Voor de oudere mensen betekent dit meer dan je denkt. Het mag dan weliswaar via een scherm zijn en niet ‘echt’, zij hebben wel veel meer het idee erbij betrokken te worden. Geen overbodige geste in deze tijd en tegelijkertijd een goede manier om toch momenten te delen.

Toch iets buiten de deur doen?

Wil je toch iets buiten de deur doen? Een lange wandeling maken wanneer er hopelijk wat sneeuw ligt bijvoorbeeld, naar de gracht kijken of de versieringen in de stad? Dat kan prima, ook wanneer je wel afstand moet houden. Wil je ook nog ergens wat lekkers eten, maar wil je zeker weten dat alles goed in orde is? Regel dan nu alvast een tafel bij Levantine. Wanneer jij van tevoren reserveert, zorgen wij ervoor dat alles in orde is en je gewoon lekker kunt eten met je gezin. Op die manier maken we kerst in Utrecht anno 2020 ook gewoon een feest, al is het op een iets andere manier dan gebruikelijk.

Translate »