Goede voornemens voor 2021? Maak goede plannen!

Goede voornemens voor 2021? Maak goede plannen!

kerst in utrecht anno 2020
Kerst in Utrecht anno 2020: hoe maak jij het leuk?
1 december 2020
foodtrends van 2021
Wat zijn de foodtrends van 2021 en wat betekent dit voor jou?
1 februari 2021
Toon alles
goede voornemens

Goede voornemens naleven is makkelijker dan je denkt

We zijn met z’n allen een nieuw jaar ingestapt. Veel mensen hebben 2020 met een zucht van opluchting achter zich gelaten om weer een ‘fris’ jaar te beginnen. Vaak met goede voornemens, want dat hoort bij een nieuw jaar. Ook wanneer we er eigenlijk weinig vertrouwen in hebben. Of wanneer we eigenlijk helemaal niet zo van goede voornemens houden.

Ook dit jaar was de lijst weer redelijk standaard:

  • Stoppen met roken
  • Minder eten / Meer sporten / Afvallen
  • Meer tijd besteden aan onszelf
  • Duurzamer leven
  • Op zoek naar ander werk
  • Meer tijd vrijmaken voor wat echt belangrijk is

De meeste mensen zijn de voornemens na een week of twee alweer vergeten. Hoe zorg jij ervoor dat de plannen dit jaar wel een langer leven beschoren zijn? Vooral door goed te plannen!

Pak de agenda er maar bij voor je goede voornemens!

Er zijn tal van goede voornemens die je kunt hebben. Voor alle voornemens geldt dat het belangrijk is om te plannen. Pak je agenda of kalender er dus maar vast bij. Vaker met je ouders praten? Schrijf een vast moment per week op waarop je met je ouders belt. Geld besparen? Prik een vast moment per twee weken waarop je de administratie bijwerkt en de controle houdt op de uitgaven en inkomsten.

Meer sporten of gewoon afvallen? Ook dat kun je nu al op je planning zetten. Veel sportscholen hebben nu aanbiedingen op lidmaatschap (vaste prik aan het begin van het nieuwe jaar), maar thuis sporten is tegenwoordig minstens zo interessant. Bestel vandaag alvast wat je nodig hebt en prik ook hiervoor twee of drie vaste momenten per week om aan de slag te gaan.

Daarna komt het aan op discipline. Verzet de geprikte momenten het liefst niet; wanneer je eenmaal begint met sjoemelen, is het einde namelijk vaak zoek. Ook is het goed om een lijst te maken met motivatiepunten. Op die manier houd je namelijk de focus en dat is minstens zo belangrijk als discipline.

En tijd voor jezelf maken?

Tijd voor jezelf maken en gezonder leven, die twee zijn goed te combineren. Bijvoorbeeld door nu alvast een aantal dagen in de agenda te zetten waarop je bij Levantine komt eten. Alleen, met je partner, met een goede vriend; door af te wisselen maak je er iets speciaals van. Kijk vandaag alvast naar onze menukaart of overleg eens met ons over de mogelijkheden. Op die manier kun je 2021 goed starten én genieten van nieuwe smaken. Handig wanneer je nog wat meer motivatie nodig hebt!

Translate »