Wat zijn de foodtrends van 2021 en wat betekent dit voor jou?

Wat zijn de foodtrends van 2021 en wat betekent dit voor jou?

goede voornemens
Goede voornemens voor 2021? Maak goede plannen!
5 januari 2021
gezond eten
Gezond eten; de discussie van 2021?
2 maart 2021
Toon alles
foodtrends van 2021

Dé foodtrends van 2021 die je niet mag missen

Inmiddels zijn we alweer een maand verder in het ‘nieuwe jaar’. Hoog tijd om te kijken naar de foodtrends van 2021. Het zal je niet verrassen dat de trends op het gebied van voeding flink veranderd zijn. En die veranderingen hebben alles te maken met corona. Het vorige jaar heeft een flinke stempel gedrukt op de goede voornemens, de doelstellingen en daarmee ook de foodtrends.

Uit de lijst met trends hebben we de drie belangrijkste punten voor je gepakt, zodat je direct weet wat de komende maanden belangrijk gaat zijn.

Duurzaamheid bij de foodtrends van 2021

Een van de belangrijkste foodtrends van 2021 is duurzaamheid. Een trend die we op alle gebieden eigenlijk terugzien, want duurzaamheid is een belangrijke factor geworden na de coronapandemie.

Voor de voedselsector betekent dit verbouwen op een duurzame manier, zonder bestrijdingsmiddelen en op houdbare manieren. Ook betekent het eerlijke prijzen voor de producten en alle mensen die aan het werk zijn met de ingrediënten en het verbouwen van het voedsel. Op die manier gaat niet alleen de kwaliteit omhoog, het betekent vooral ook dat we over een aantal jaar nog steeds kunnen genieten van alle gerechten.

Gezond!

Een andere grote noemer bij de foodtrends van 2021 is gezond eten. Dat staat natuurlijk altijd hoog op de lijst, maar dit jaar wordt er serieus aan gewerkt. Vooral dankzij het aantal zieke mensen dat we vorig jaar gezien hebben en het belang van een sterk immuunsysteem dragen hieraan bij.

Gemakkelijk; minstens zo belangrijk bij de foodtrends van 2021

Een andere trend die nu al zeer goed waarneembaar is, is het kiezen voor gemak. Gemak heeft ook veel te maken met de coronacrisis en het feit dat we veel uren in huis doorbrengen. We willen het ons zo makkelijk mogelijk maken, zodat we tijd overhouden voor de dingen die we belangrijk vinden.

Betekent dit dat we elke dag buiten de deur eten? Nee, geenszins. Het betekent echter wel dat we beter nadenken over wat we eten, wanneer we het eten en hoe we zo makkelijk mogelijk gerechten op tafel kunnen zetten voor heel het gezin. Dat betekent terug naar eenpansgerechten en uiteraard ovenschotels.

Uiteraard kunnen we gerust buiten de deur eten. Bij Levantine hebben we de mogelijkheden zo opgezet dat je zelfs tijdens corona gewoon bij ons kunt komen eten. Wat de rest van het jaar gaat gebeuren, dat weten we uiteraard niet. Wat we wel weten is de foodtrends van 2021 perfect in ons straatje passen. Wil jij gezond, gemakkelijk én duurzaam eten in 2021? Kijk dan alvast naar ons menu om te zien wat wij allemaal aanbieden!

Translate »