Utrecht hoeksteen economisch herstel Nederland! - Restaurant Levantine

Utrecht hoeksteen economisch herstel Nederland!

terras op in utrecht
Hop, hop, weer massaal het terras op in Utrecht!
1 mei 2021
genieten in utrecht
Genieten van de zomer in Utrecht; da’s makkelijker dan je denkt!
3 juli 2021
Toon alles
economisch herstel

Utrecht belangrijk voor het economisch herstel in Nederland

Nederland is hard op weg naar economisch herstel. Dat is ook hard nodig, want de coronapandemie en -maatregelen hebben gezorgd voor een flinke klap. Utrecht gaat een bijzonder grote rol spelen in de opwaartse boost van de economie, want het kabinet heeft besloten veel aandacht te maken voor onze stad en de regio eromheen. Er gaat veel geïnvesteerd worden om zo meer banen aan te kunnen bieden in Utrecht (100.000 extra) en daarnaast moet er meer aandacht komen voor groen en infrastructuur.

Dit valt uiteraard goed binnen de plannen die opgesteld zijn. In 2050 moet Utrecht een nieuw economisch hart worden voor Nederland, waarbij ruim 200.000 nieuwe woningen plaats moeten bieden aan nog meer Utrechters. Dat betekent dat de stad flink in beweging gaat zijn de komende tijd. En wij nog meer redenen krijgen om trots te zijn op onze Domstad.

Utrecht aanjager voor de Nederlandse economie?

De Nederlandse economie had het al redelijk zwaar. De flinke druk op de infrastructuur en de uitdagingen omtrent het baanaanbod, het zorgde voor een wankel evenwicht. Dat is waarom er gewerkt wordt een het uitbreiden van het woningaanbod en het aanbod aan banen, dat uiteraard vanzelf meegroeit. Het kabinet heeft ervoor gekozen om Utrecht, het centrale hart van Nederland te kiezen als aanjager van het economisch herstel.

Heel vreemd is dat natuurlijk niet. Utrecht heeft relatief veel ruimte voor uitbreiding, is goed bereikbaar omdat het zo centraal ligt en heeft goede aansluiting op het snelwegnetwerk en de spoorwegen en daarnaast is er bijzonder veel kennis aanwezig in Utrecht, dankzij de hogescholen en de universiteit. Kenniscentra trekken per definitie sneller bedrijven aan, waardoor werkgelegenheid ontstaat, zeker met een goede infrastructuur.

Wat betekent dat voor de mensen in Utrecht?

We kunnen erop rekenen dat er meer ge- en verbouwd gaat worden de komende tijd. Dat betekent wegomleidingen, geluidsoverlast, maar gezien het gefaseerde werken moet de overlast redelijk beperkt blijven. Het beste is om gewoon te blijven doen wat je graag doet (zoals lekker eten in Utrecht bij Levantine) en tegelijkertijd oren en ogen open te houden. Het kan namelijk maar zo zijn dat jij graag buiten de stad wilt wonen in een van die nieuwe woningen. Of dat jouw droombaan ineens naar Utrecht toekomt, zodat je echt leuk kunt gaan werken. Tijd om alles goed in de gaten te houden dus, en te blijven genieten van de prachtige Domstad!

Translate »