Hop, hop, weer massaal het terras op in Utrecht! - Restaurant Levantine

Hop, hop, weer massaal het terras op in Utrecht!

gezond eten
Gezond eten; de discussie van 2021?
2 maart 2021
economisch herstel
Utrecht hoeksteen economisch herstel Nederland!
1 juni 2021
Toon alles
terras op in utrecht

Het terras op in Utrecht, het kan weer (al dan niet zeer beperkt)

Na maandenlang tegen uitgestorven terrassen gekeken te hebben, mag je eindelijk weer het terras op in Utrecht. Het is een van de eerste stappen binnen het versoepelen van de maatregelen die bekend gemaakt zijn. Veel horecaondernemers reageerden opgelucht en gingen aan de slag met de grote schoonmaak buiten. Anderen vinden het nog te riskant of twijfelen aan hoe rendabel het is om de terrassen open te gooien. Toch waren er flink wat stoelen buiten bezet in de Domstad. De versoepeling van de maatregel viel dan ook prima samen met heerlijk lenteweer.

Maar wat mag je nou eigenlijk wel en wat mag niet wanneer je het terras op in Utrecht gaat?

  • Het terras opent om 12 uur en sluit om 18 uur
  • Er moet gereserveerd worden (telefonisch, mail of gewoon ter plekke)
  • Maximaal twee personen uit verschillende huishoudens; anderhalve meter tussen de tafels
  • Gezondheidscheck bij aankomst met verzoek tot registratie
  • Binnen wordt een mondkapje gedragen; naar binnen gaan mag alleen voor een bezoek aan het toilet, betalen of garderobe
  • Entertainment is niet toegestaan
  • Maximaal vijftig gasten per terras

Bovenstaande regels gelden alleen voor open terrassen. De gesloten kantines en gelegenheden mogen nog niet open. Wanneer dit wel mag, is nog volledig onduidelijk. Ook is nog niet bekend wanneer de rest van de horeca versoepeling te zien krijgt met betrekking tot de harde maatregelen. In ieder geval is het begin gemaakt en kun je het terras weer op in Utrecht om te genieten van je hapje, een drankje en het uitzicht in onze mooie stad!

Ga jij het terras op in Utrecht?

Ben jij van plan om dit weekend het terras op te gaan in Utrecht? Zorg er dan voor dat je op tijd reserveert, zodat je zeker weet dat je daadwerkelijk een plek hebt. Informeer ook naar de tijdsvakken die aangehouden worden. Op sommige terrassen mag je een uur zitten, andere terrassen hebben langere tijden voor hun gasten gereserveerd.

Wil je het terrasweekend op een leuke manier beginnen of afsluiten? Reserveer dan niet alleen het terras, maar bel ook even naar ons. Wij hebben een zeer brede kaart met heerlijke gerechten, waarmee je het weekend helemaal een hoogtepunt kunt maken. Eerlijk is eerlijk, onderhand hebben we wel lang genoeg gewacht in Utrecht toch?

Translate »