De bijzonderste halalburgers van Nederland! - Restaurant Levantine

De bijzonderste halalburgers van Nederland!

geschiedenis van de wijk lombok
De geschiedenis van de wijk Lombok
26 september 2019
uit tips in utrecht
Uit tips in Utrecht: zo kom jij je vrijetijd door!
24 oktober 2019
Toon alles
hamburger met friet

Nederland aan de halalburger: wat zijn de bijzonderste varianten?

Als moslim kun je niet zomaar ergens een hamburger bestellen. Je moet op zoek naar een halalburger, omdat dit vlees wél voldoet aan richtlijnen van het geloof. Het dier moet immers ritueel geslacht zijn, omdat je anders de burger niet mag eten. Verschillende plekken in Nederland zijn halalvlees gaan serveren en de halalburger staat tegenwoordig gewoon in het woordenboek. Maar wat zijn de bijzonderste varianten die je hierop kunt vinden?

Even een stapje terug: hoe zit dit nou allemaal?

Aanvankelijk kon je als moslim eigenlijk bijna nergens eten. Of men had geen flauw idee wat halal was, of er werd een slappe variant van falafel aangeboden, die niet verder van de Oosterse keuken af had kunnen staan. Ja, je was eigenlijk wel gedwongen om een visburger te eten, want veel alternatieven waren er niet.

Tegenwoordig is dat compleet anders. Vegetarische opties zijn letterlijk overal te vinden, net als halalvlees. Uitbaters weten ontzettend goed dat een markt met honderdduizenden moslims een lucratieve markt is om op in te spelen. Maar betekent dit dat je ook automatisch overal een goede halalburger kunt vinden? Natuurlijk niet, want de gemiddelde hamburger is ook niet overal even geslaagd.

Halalburgers: verse ingrediënten en een mond vol smaak

Wanneer je op zoek gaat naar een goede halalburger, dan is het belangrijk dat je op een plek gaat eten waar veel kennis is van de Oosterse keuken. Dus niet alleen ritueel geslacht vlees, maar ook verse ingrediënten en kennis van het bereiden van vlees. Iets in een frituur flikkeren kunnen we namelijk allemaal, maar een burger maken met kipgehakt, halalrundvlees of Oosterse kruiden en dry aged vlees, dat is een heel ander verhaal.

Daarom dagen we je graag uit. Ben jij op zoek naar een ontzettend lekkere halalburger en wil je verrast worden door de smaak van de Oosterse keuken wanneer dit wél goed uitgevoerd wordt? En wil je je direct welkom voelen wanneer je een restaurant binnenstapt in Utrecht? Kom dan eens naar Levantine en laat ons de meest bijzondere halalburger voor je maken die je ooit gegeten hebt. Of probeer onze verse Turkse pizza’s eens (lahmacun), waarna je nooit meer ergens anders een Turkse pizza haalt.   Het maakt niet uit of je moslim bent of niet: onze halalburgers zijn geschikt voor iedereen die een smaakexplosie in de mond wil hebben tijdens het eten van een echte burger.

Translate »