Halal bbq in Nederland? Dat betekent zomer in Nederland!

Halal bbq

Halal bbqHalal bbq in de zomer in Nederland? Dat is wat we vaak denken. Bbq doe je in de zomer. Maar wat nu als u kunt bbq’en op de halal manier ieder seizoen? Dus wanneer u maar wil genieten van een heerlijk stukje halal vlees die voor u wordt bereid. Waar u zelf dus geen enkele moeite voor hoeft te doen maar die op een unieke manier voor u wordt gemaakt voorzien van de meest lekkerste kruiden!

Wat is een halal bbq?

Niet voor iedereen is dit even duidelijk. De meeste mensen weten dat het inhoudt dat het vlees op een juiste manier, de islamitische manier, is geslacht. Maar is dit het of komt er nog veel meer bij kijken? Er komt meer bij kijken. Halal eten of halal leven is een islamitische zienswijze waarbij de overtuiging is dat halal goed is voor de mens, het dier, milieu en de maatschappij. De term halal is dus niet enkel gericht op voeding of vlees. Het heeft ook niet enkel te maken met hygiëne, echter dat laatste, hygiëne, is wel één van de voorwaarden van halal-waardigheid.

Halal bbq, lekker genieten!

Wanneer de temperatuur boven de 25 graden komt zijn we vaak inspiratieloos wat we vanavond nu weer op tafel moeten zetten. Niemand wil lang in de keuken staan maar iedere avond een snelle hap bent u op een gegeven moment ook klaar mee. De bbq is in de zomer een uitkomst. Binnen no time heeft u een heerlijke maaltijd op tafel staan. Deze kost ook nog eens niet heel veel moeite! Win-Win! Ook wanneer u halal eet is een avond gezellig de bbq aansteken een uitkomst. Maar ook wanneer de temperaturen lager zijn en het eigenlijk geen tijd is voor de bbq in de tuin kunt u nog steeds genieten van een heerlijk stukje vlees bereidt op de bbq.

Verschillende keuzes

Een combinatie van een heerlijk stuk vlees zoals bijvoorbeeld lam, kip of rund met daarnaast maiskolven, gegrilde courgette, gepofte aardappel en nog heel meer. De halal bbq is heerlijk wanneer u een gezellige lange avond met familie en of vrienden in de tuin wil doorbrengen Maar ook wanneer u gewoon even ‘’snel’’ iets op tafel wil zetten. Het gemak van de bbq is enorm en eigenlijk houdt iedereen er wel van toch?

Heeft u geen zin om vanavond uitgebreid te koken en is het geen temperatuur voor de halal bbq? Kortom wilt u vanavond verwend worden en enkel genieten? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom bij restaurant Levantine.

Translate »