Wat maakt een restaurant hip? | Welkom bij restaurant Levantine

Wat maakt een restaurant nou eigenlijk hip?

de Syrische keuken
4 wereldgerechten waarvan jij de oorsprong niet wist
9 november 2018
Turks restaurant
Heeft de Turkse keuken iets unieks te bieden?
7 december 2018
Toon alles
hip restaurant

Wat maakt een restaurant nou eigenlijk hip?

In een blad of op Social Media kanalen ziet u vast wel eens staan: ’’hip restaurant in de binnenstad van Utrecht’’. Maar wie beslist dat een restaurant hip is en is hip dan altijd het beste? Of hangt dit ook van andere factoren af? Is hip iets van een bepaalde tijd en hoe blijf je dan hip? Een hele hoop hippe vragen…

Hip restaurant?

Wanneer we het woord opzoeken in de Dikke van Dale dan staat het voor: modern, eigentijds. Echter vaak zie je toch dat wanneer iets onder hip valt het niet meer heel uniek is omdat iedereen er mee loopt of op die plek gezien wil worden. Maar is dat zo of kan een plek of item ook hip zijn en toch ook uniek?

Levantine

Restaurant Levantine staat ook als hip omschreven: een leuk restaurant in het midden van het centrum van Utrecht waar de keuken van het Midden Oosten tot zijn recht komt. In dit geval is hip misschien wel omdat je er niet op oude krukjes zit maar op stoere en lekker zittende stoelen in een interieur van deze tijd. Met accessoires welke je meenemen in de beleving van de Midden Oosten keuken. Of omdat er traditionele gerechten bereidt worden maar wel met de ”touch” van het nu.
Of zou het zijn omdat het personeel het oude vertrouwde gastvrijheid toepast bij al haar gasten maar dan wel anno 2018?

Wie bepaald?

Wie bepaald nu eigenlijk of een kledingstuk, een paar schoenen of dus een restaurant hip zijn? Nog niet zo heel lang geleden was dat voornamelijk afhankelijk van modebladen of een recensent die schreef voor culinaire bladen of sites. Maar daar zien we nu een verschuiving in. Sinds de opkomst van influencers op Social Media is er een omslag. Wanneer die ene bekende influencer dat ongelooflijk hippe truitje draagt dan kan je de klok erop gelijk zetten dat dat ene truitje volgende week niet meer te koop is. Hetzelfde geldt voor wanneer die bekende influencer een restaurant bezoekt. Binnen no time kun je meer bezoekers verwachten en je volgers op Social Media knallen omhoog. Waarom? Iedereen wil toch ook dat ene truitje dragen of die ene plek bezoeken waar nou net die ene bekende influencer mee loopt of bezocht heeft? Maakt het dat ene truitje uniek? Of zegt het heel veel over dat ene restaurant? Misschien niet, echter iedereen vindt het leuk om hip gevonden te worden, dus waarom restaurant Levantine niet?

Pssst ook restaurant Levantine heeft bezoek gehad van verschillende influencers. Wil je nu weten wie dat waren? Volg ons dan op Instagram en wie weet komen er nog meer langs 😉

Translate »