Parkeren in de stad, een nachtmerrie? - Restaurant Levantine

Parkeren in de stad, een nachtmerrie?

Live muziek Utrecht
Uit eten is een beleving!
3 januari 2019
Uit eten in Utrecht op maandag
Lekker uit eten in Utrecht of de restjes van het weekend?
31 januari 2019
Toon alles
Uit eten in Utrecht en makkelijk parkeren

Lekker uit eten in Utrecht én makkelijk parkeren!

Herkenbaar? Je verheugd je op een avondje gezellig uit eten in Utrecht en dan in ene bedenk jij je dat de auto ook ergens neergezet moet worden. Zorgt dit voor pre diner stress of raak jij niet zo snel onder de indruk? Onderstaand een aantal tips om te zorgen dat iedereen zonder stress aankomt bij het restaurant in Utrecht.

Uit eten in Utrecht en parkeren

Voor vele mensen wordt parkeren in de stad gezien als een drama. De binnenstad is drukker dan de gemiddelde weg waar je normaal rijdt, je hebt te maken met meters lange bussen, fietsers, voetgangers en auto’s.. heel veel auto’s! Wanneer je uit eten gaat in Utrecht, is het misschien slim om van te voren kijken waar je kan parkeren. Veel sites geven aan of er parkeermogelijkheden voor de deur zijn en soms, wanneer dit niet het geval is, geven ze aan waar je dan wel kan parkeren. Zelf opzoeken via Google kan natuurlijk ook. Zo ga je goed voorbereidt op pad!

Neem je tijd

Niemand wil gestrest aankomen in een restaurant. Jij ook niet toch? Neem daarom de tijd. Wanneer je gereserveerd hebt, ga op tijd op pad, zorg dat je niet voor onverwachtse dingen komt te staan, zoals stoplichten die niet op groen gaan, medeweggebruikers die allemaal massaal op pad zijn of openbaar vervoer wat niet volgens de normale regels rijdt. Zo voorkom je dat je gestrest aankomt en je dus eigenlijk helemaal niet meteen kan genieten van je avond uit!

Reserveren

Wanneer je van te voren reserveert kun je ook gelijk vragen hoe het zit qua parkeermogelijkheden. Personeel is altijd goed op de hoogte waar je goed kan parkeren, zij komen tenslotte iedere dag naar hun werk! Zo voorkom je dat je rondjes om het restaurant blijft rijden, zonder dat je weet waar je nu eigenlijk moet zijn.

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je dan toch reserveert en vraagt naar de mogelijkheden om te parkeren, vraag dan meteen of het ook betaald parkeren is. Dan kun je vooraf zorgen dat je of genoeg kleingeld bij je hebt of een app download op je telefoon waarbij je kunt betalen voor parkeren.

Parkeergarages

Eén voordeel, wanneer je besluit om uit eten te gaan in Utrecht, deze stad staat vol met parkeergarages. Vooral sinds dat de binnenstad een grondige vernieuwing heeft gekregen, is er ook rekening gehouden met parkeermogelijkheden. Er is dus eigenlijk wel altijd een plekje voor je! En mocht je nu echt liever niet in de drukke stad willen rijden: er rijden heel veel bussen en trams die je naar de plaats van bestemming kunnen brengen.

Translate »