De grachten en eten in Utrecht | Restaurant Levantine

‘’Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee.’’

Uit eten in Utrecht op maandag
Lekker uit eten in Utrecht of de restjes van het weekend?
31 januari 2019
Hamburger
Life is better with a burger!
28 februari 2019
Toon alles
De grachten en eten in Utrecht

De grachten en eten in Utrecht

Iedere Utrechter in hart en nieren weet gelijk waar de titel over gaat. Hét lied van Utrecht waar er over verschillende delen van Utrecht wordt gezongen waaronder de grachten ofwel ‘’gragie’’

‘’Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee.
Dan zie ik het oude gragie, het Vreeburg en Wijk C.
Ja, dan springt m’n hartsie open, ik ben trots wat dachie wat.
der is geen mooier plekkie, as Utereg me stad, as Utereg me stad.’’ Herman Berkien

Utrecht en haar mooie grachten

De binnenstad van Utrecht heeft de laatste jaren een enorme verbouwing ondergaan. Naast het opknappen van straten heeft het een nieuwe Singel gekregen, is het station helemaal aangepakt en is het vooral te voet veel beter te doen. De echte binnenstad is veel meer verbonden met het hele gebied erom heen waardoor je als voetganger sneller te voet door de stad heen trekt dan voorheen.

Een wandeling door de stad

Een echte aanrader is dan ook zeker om eens een tour door de stad te doen. Te voet kom je veel meer tegen dan in de auto of openbaar vervoer en je kan nog eens ergens naar binnen lopen. De oude gebouwen die Utrecht rijk is, uiteraard de Domtoren, de vele musea, de prachtige parkjes en natuurlijk de schouwburg en het theater. Utrecht heeft het allemaal!

Kijk eens wat verder!

Maar niet alleen de binnenstad is de afgelopen jaren veranderd. Ook de gebieden eromheen hebben een ware metamorfose ondergaan. Bijvoorbeeld de wijk Lombok, deze wijk is enorm veranderd de afgelopen jaren, waardoor het nu een geweldige samenkomst is van allerlei culturen. Wanneer jij je in de wijk bevindt zie je aan de ene kant de Turkse slager zijn vlees binnen halen, de Marokkaanse groenteboer zijn fruit uitzoeken en de enige echte van oudsher paardenslager die nog een aantal dagen per week zijn deuren opent. Tussendoor zie je van alles op straat. De wijk is de afgelopen jaren ook enorm in trek bij jonge gezinnen die de straten bestieren met fleurige bakfietsen!  

Utrecht, the place to be

En wanneer je de straten te voet hebt verkent, is er natuurlijk niks lekkerder dan ergens binnen te ploffen waar je kan bijkomen met een lekker drankje en heerlijk gerecht. Utrecht is naast alle bezienswaardigheden ook talloze restaurants rijk. Uit eten in Utrecht is dan ook zeer zeker geen straf maar een leuk dagje uit!

Translate »